Stipend til Ingeborg Ulberg Sommer

Ingeborg Ulberg Sommer

Ingeborg Ulberg Sommer er en av de unge talentene som i dag mottok 20.000,- kroner i stipend fra SpareBank 1 SMN. I alt ble det delt ut 600 000 kroner i stipend til unge talent innen idrett, kultur og samfunn fra Trøndelag og Nordvestlandet. Ingeborg Ulberg Sommer er 24 år og kommer fra Røros. Hun spiller fele og ønsker å bevare lokale folkemusikktradisjoner for fremtidige generasjoner.

Utdelingen fant sted i bankens hovedkontor i Trondheim. Dette var 21. gang banken arrangerte prisutdelingen. Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut 11,5 millioner kroner i talentstipend.

Banken mottok nær 700 søknader fordelt på kategoriene samfunn, idrett og kultur. Vinnerne ble kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. Hovedstipendvinnerne i hver kategori mottok 50 000 kroner, mens øvrige vinnere fikk 20 000 kroner. I alt 25 talent mottok stipend.

Tre hovedvinnere

De tre kategorienes hovedvinnere ble:

  • Samfunn: Marie Jacobsen Lauvås (29) fra Trondheim. Seriegründer med et stort og brennende engasjement for teknologihovedstaden Trondheim. Hun designet byens første akseleratorprogram for tidligfasegründere, og sto også bak Trondheim Startup Guide. Hun er i dag daglig leder for Sounds Good AS.
  • Idrett: Bjørn Magnussen (20) fra Trondheim. Skøyteløper som denne sesongen debuterte i verdenscupen for seniorer, med imponerende resultater og to pallplasser i lagsprint. Drømmen er å vinne OL-gull på 500 meter, som er Bjørn sin spesialdistanse. Han vært nær OL-plass allerede, og satser videre mot OL i Beijing.
  • Kultur: Ibrahim Fazlic (24) fra Melhus. Både skriver og produserer teater- og performance-forestillinger, og deltar også som skuespiller i egne og andres produksjoner. Han fullførte studier på Teaterhøgskolen ved Nord universitet i 2016, og er interessert i nyskapende trender innen teaterkunsten. Han drømmer om å kunne turnere rundt om i verden med sine prosjekter.

Fikk gode råd

Prisvinnerne fikk en hel dag i banken, hvor de på formiddagen startet med et faglig program der Birgit Skarstein, Johan Kaggestad og Eldar Rønning delte av sine erfaringer rundt hva som skal til for å lykkes. Dagen ble avsluttet med prisutdeling og festmiddag for talentene og deres inviterte gjester.

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere unge talenter fra Trøndelag og Nordvestlandet, slik at de lettere kan nå sine mål.

– Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talenter som viser vei og inspirerer andre. Det er med stor glede vi gjør stas på dem gjennom SpareBank 1 SMNs talentstipend, sier konsernbanksjef Eli Arnstad som leder bankens gavefond.

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet med 215 000 personkunder og 20 000 bedriftskunder. Hvert år bruker banken deler av sitt overskudd på allmennyttige formål. SpareBank 1 SMN har i de siste ti årene delt ut mer enn 650 millioner kroner til gode formål i regionen.