Stipend til Espen

Espen Haagaas Attramadal er tildelt Kvinnherad Kulturstipend 2017. Foto: Tove Østby

Kunstneren Espen Haagaas Attramadal er tildelt Kvinnherad Kulturstipend for 2017. Stipendet er på kr. 50.000,-. Espen er født og oppvokst på Røros, men bor nå i Rosendal der han har etablert et eget verksted. Espen drev tidligere Espens Verden i Kjerkgata.

Kvinnherad kulturstipend skal i hovedsak brukes til personlig utvikling og kompetanseheving innen søkeren sitt fag. Det skal stimulere til nyskaping og kreativitet. Stipendet kan brukes til konkrete tiltak eller utdanning utover grunnutdanning innen faget. Stipendet kan også brukes til innkjøp av nødvendig utstyr.

Søkeren forplikter seg til å gi et bidrag tilbake til Kvinnherad, enten i form av et kulturinnslag, et foredrag eller annen konkret jobb som passer til formålet.

Tildelingsgruppa for kulturstipendet la særlig vekt på at Espen i sin søknad presenterte et spennende og spenstig prosjekt som er med på å videreutvikle han som kunstner. Videre var tildelingsgruppa opptatt av at Espen har etablert seg i kommunen, både med verksted og utstillinger, og slik har ei veldig klar tilknytning til Kvinnherad. Gruppa ser stor verdi i at kunstnere flytter til kommunen og gjør sitt arbeid her, skriver Kvinnheringen.no