Kvitsanden barnehage. Foto: Tore Østby

Stengt på dagen

Arbeidsmiljøtilsynet har stengt avdeling Egga i Kvitsanda barnehage på grunn av bygningstekniske forhold og arbeidsmiljø.

-Vi skulle sett på situasjonen i barnehagesektoren tidligere, og det er lite sannsynlig at denne avdelingen vil bli åpnet igjen, sier Ordfører Hans Vintervold til NeaRadio.

I følge NeaRadio skal foreldrene til barn i barnehagen ha mottatt SMS melding om stengingen i går kveld. I Røros kommune i dag får vi opplyst at det bare er Rådmann, Bernt Tennstrand, og Kommunalsjef, Marit Trollerud Jansen, som skal uttale seg om denne saken. Ingen av de to har så langt i dag vært tilgjengelige på telefon.

Rørosnytt har vært i barnehagen og møtt en svært lite meddelsom ledelse. Vedkommende sa at hverken hun eller noen av hennes medarbeidere kunne uttale seg noe om saken. Hun ville heller ikke si hvilken avdeling det er som er steng, og avviste Rørosnytts ønske om å komme inn og dokumentere tilstanden i den stengte barnehageavdelingen.

På spørsmål om det var sikkerhetsmessige årsaker til det svarte ledelsen at det er det ikke. Etter det Rørosnytt kjenner til er det ikke foretatt større renoveringer i denne avdelingen på de siste 20 årene. Både denne avdelingen og resten av Kvitsanda Barnehage har i lang tid vært fulgt med kritiske øyne av Arbeidstilsynet på grunn av bygningstekniske forhold.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest