Starter strikkekafe´på Øverhagaen

Foto: Privat

I morgen kveld, 14. februar starter det opp strikkekafe´på Øverhagaen. Strikkekafeen skal være på dagsenteret ved Øverhagaen bosenter. Initiativtaker er Mariann Buås-Hansen.

– Jeg liker strikking og akkurat nå er det heldigvis igjen «IN» å strikke. Det er sosialt og det er godt samvær å møtes for å strikke. Man kan inspirere hverandre og samtidig ha det trivelig, sier Mariann Buås-Hansen, som til daglig jobber som vikar på Optimus AS.

– Jeg tror det ligger mye helse i å treffes på fritida. Når man bor i et bofellesskap kan man tenke at det er flere aktiviteter der som man kan delta på. Men dessverre er det kanskje ikke noen felles aktiviteter der både beboere, venner og gjester gjør felles ting sammen. Jeg tror at å strikke sammen en kveld hver måned f.eks – kan  være med på å få forskjellige folk til å møtes i en koselig setting, sier Mariann.

Hun har tidligere jobbet som assistent på en skole i Trondheim, der fingerhekling og strikking ble en positiv hendelse på SFO der hun var ansatt. Å lage noe fint i flotte farger med hendene – sammen med andre viste seg å være skikkelig trivelig. På skolen fikk Mariann også lært barn med diverse utfordringer / handicap til å strikke med strikkeringer. Da blir det enklere å holde kontroll på garn og strikking. Det var stas for disse barna å kunne lage noe til seg selv eller til andre.

– Denne erfaringen vil jeg gjerne ta med meg videre – til arbeidstakerne på Optimus og andre som kan tenke seg å gjøre noe positivt sammen med andre. Så derfor prøver vi en slik strikkekafe nå – og så ser vi om dette er noe vi kan fortsette med, sier initiativtakeren.

Mariann håper at flere kan tenke seg å strikke sammen med dem.

– Det er fint å få hjelp og veiledning hvis noen stopper opp pga. noen problemer med strikkingen som jo kan oppstå, snurr på garn og «misting» av masker…..Vi skal kose oss skikkelig. Kanskje vi kan spille koselig musikk i bakgrunnen – for å skape den rette stemningen? Det vil hvertfall bli enkel servering, sier Mariann som har med seg Heidi Karidatter Leinum Bukkvoll, og sammen ønsker de å tilby dette til beboere på Øverhagaen med gjester.

– Uansett om det kommer mange skal ihvertfall vi som kommer- kose oss skikkelig, avslutter Mariann Buås-Hansen

Foto: Privat