Spennende å være NM-arrangør

Leder i Glåmos Skotthyllklubb, Kjetil Buseth. Foto: Tove Østby

25. – 27. august skal Glåmos skotthyllklubb arrangere NM i skotthyll. Arrangementet skal være på Glåmos stadion, og ca. 430 deltakere er påmeldt til Norgesmesterskapet. Hovedtyngden av deltakere kommer fra Trøndelag, i tillegg kommer det noen klubber sør fra, og noen fra Møre.

Til mesterskapet har Glåmos skotthyllklubb leid baner fra Norges Skotthyllforbund. Det blir 16 baner på Glåmos stadion, 12 konkurransebaner og 4 10-kastbaner.

– Vi ligger veldig godt an i løypa til Norgesmesterskapet. Vi føler at vi er i rute, sier leder i Glåmos Skotthyllklubb, Kjetil Buseth. Han legger til at Dette er et stort arrangement for en liten klubb.

NM-arrangøren begynte planleggingen av arrangementet i fjor sommer. Gjennom høsten og vinteren har de hatt NM-møter. For å kunne arrangere NM trenger skotthyllklubben frivillige, det er stort sett slekt og venner av klubbmedlemmene.

NM-helga starter fredag ettermiddag med 10-kast, på Glåmos stadion. Alle som ønsker kan være med på 10-kast.

Også på lørdagen blir det 10-kast før ordfører Hans Vintervold kommer og tar den offisielle åpningen av NM i skotthyll kl. 08.30. NM-arrangementet starter kl. 09.00. Da går det slag i slag utover hele dagen frem til finalene på ettermiddagen. På lørdag er det damer og herrer som kaster, og begge finalene kjøres samtidig. Når finalene er ferdig blir det premieutdeling.

Søndagen starter med 10-kast før konkurransene starter kl. 10. Denne dagen er det konkurranse for veterandamer 60+, veteran 1 50+, veteran 2 60+, veteran 3 70 + og junior opptil 18 år. Finalene kastes på ettermiddagen, og premieutdelingen blir når finalene er ferdig spilt.

Glåmos skotthyllklubb har gjort avtaler med hotellene på Røros og Håneset camping om overnatting. En del NM-deltakere har også ordnet med privat overnatting. Det skal også være en liten privat campingplass på stadion.

Glåmos Skotthyllklubb har 8 aktive medlemmer, og noen støttemedlemmer. Klubbmedlemmene har fordelt oppgavene i forbindelse med NM-arrangementet.

– Det er spennende å være NM-arrangør. Det er masse ting å tenke på. Alle i klubben har gjort en fantastisk jobb, alle har bidratt og ytt, sier Kjetil.

Arrangørklubben skal også kaste selv under NM. Damene skal forsvare sin NM tittel.

Glåmos skotthyllklubb vil takk alle sponsorer og bidragsytere for at klubben får til å arrangere et så stort arrangement som NM. Og klubben ønsker tilskuerne velkommen til Glåmos stadion denne helga.

– Det er lov for tilskuere å komme og se. Og vi har NM-lotteri, sier Kjetil.

Kampresultatene legges ut på nett så fort kampene er ferdig. I serveringsteltet skal det være storskjerm slik at folk kan sitte der å følge med underveis.

– NM-arrangementet betyr veldig mye økonomisk får klubben. Jeg tror også at det har litt å si for Glåmos-samfunnet, at Glåmos blir satt på kartet. Arrangementet generer penger til hele Røros. Og all mat og kioskvarer tas gjennom Coop Marked Glåmos, vi bruker vår egen nærbutikk, sier Kjetil.