Sørloth i gang med Brekken

Her ser vi en engasjert Gøran Sørloth fortelle hvordan han skal bidra inn i Brekken-fotballen. I bakgrunnen ser vi spente G14-spillere. Disse får nok sjansen til å treffe igjen Gøran utpå feltet gjennom 2018. Foto: Privat.

Allerede kl. 09 lørdag morgen var ex-RBK-spissen på plass i Verket.

-Jeg liker å ha god tid, og garderobe-kulturen er viktig, sa han når han møtte spillerne en liten time senere.

Den halvannen times lange økta besto av spilling, og Gøran og spillerne fant fort tonen seg i mellom. Glimtet i øyet og humøret var fremtredende, og han ga gode og enkle innspill underveis.

– Opp med blikket og frem med brystkassa, gjentok han flere ganger.

Dette vil nok spillergruppa i Brekken få høre igjen mange ganger utover 2018. Allerede under den første økta rakk Sørloth å gi flere enkle og gode råd.

– Jeg likte mye av det jeg så i løpet av treninga, sa han etterpå.

Etterpå forflytta troppen seg til Klubbhuset i Brekken, hvor mange tilhørere møtte opp utover dagen. Brekkingene fortalte hvorfor de har engasjert Gøran, og han fortalte selv hvorfor han har sagt ja til et engasjement med Brekken.

Gøran fikk spørsmål fra salen om sønnen Aleksanders ferd fra barnefotball i byn, til dagens heltestatus i Danmarks toppklubb Midtjylland FC. Pappa Sørloth fortalte velvillig.

Blant tilhørerne var selvsagt herretroppen, men også  G14, noen damespillere  og veteranene fra 70- og 80-tallet.

– Jeg har virkelig lyst til å bidra med min erfaring inn i Brekken-fotballen. Jeg har fortsatt en jobb i RBK, og det er selvsagt førsteprioritet, men turene til Brekken blir nok mange.  Jeg liker å kjøre bil, og avstanden opp til Brekken gjør meg ingen ting. Jeg kjenner til fotballens rolle og verdi i små bygdesamfunn, avsluttet Gøran før han satte kursen hjem til Trondheim utpå ettermiddagen.

Han etterlot seg et flott inntrykk, og den gamle stjernespissen i Rosenborg og på landslaget har nok mye å bidra med. De røde i Brekken går en spennende sesong i møte.