Sommervikarene trives på Gjøsvika

Sommervikarene trives på Gjøsvika. Entisar Idris, Ida Wigum Kolstad, Johanna Fjerdingen Moan, Hege Selboe, virksomhetsleder Gonda Brouwer, Peder Sethne Elgaaen og Alay Fissehaye. Foto: Tove Østby

I sommer har Gjøsvika sykehjem hatt ansatt mange unge sommervikarer. Hver sommer trenger sykehjemmet sommervikarer når de fast ansatte skal ha sin fortjente ferie.

– Sommerjobb på sykehjem er ikke det første man tenker når man skal søke sommerjobb. Vi har vært heldige i år og hatt mange flinke ungdommer ansatt, sier virksomhetsleder ved Gjøsvika sykehjem, Gonda Brouwer. Hun legger til at ungdommene får en god erfaring som de kan ta med seg videre.

Arbeidsoppgavene til sommervikarene er bl.a grunnleggende pleieoppgaver og aktivisering av pasientene.

– Vi ønsker å være en attraktiv arbeidsplass for sommervikarer. Alle som er over 18 år kan søke sommerjobb hos oss. Det er en ganske krevende jobb og man må ha litt livserfaring. Man får en del ansvar i jobben, men ungdommene har dyktige fast ansatte på huset som de kan spørre dersom det er noe de lurer på i jobben. Det blir gitt opplæring, og man får ikke mer ansvar enn man kan ta, sier Gonda.

Sommervikarene er en fin måte for Gonda å finne nye arbeidsfolk på. Og sommervikarene har mulighet til å søke helgejobb.

Rørosnytt har møtt noen av årets sommervikarer ved Gjøsvika sykehjem:

– Jeg har hatt en veldig fin sommer. Det er fint å være på en arbeidsplass der man får prøvd seg, og være til nytte. Hver dag møter man utfordringer som man får være med å løse. Jeg har tenkt å jobbe innen helsesektoren, det er fint å begynne i det små, sier Peder Sethne Elgaaen som også har Gjøsvika sykehjem som helgejobb mens han studerer.

Johanna Fjerdingen Moan hadde sin siste arbeidsdag ved Gjøsvika sykehjem på fredag. Hun har trivdes godt i jobben, og skal også ta ledige vakter utover høsten.

– Det er givende å hjelpe og man får mye erfaring. Læringskurven er bratt, men det er godt miljø med gode kollegaer. Jeg trives veldig godt, sier Johanna Fjerdingen Moan. Hun legger til at det er trivelig å høre hva de eldre har å fortelle. Dagene går fort og jobben gir en mestringsfølelse.

– Det er positivt for pasientene med ungdom på jobb, sier Gonda.

Ida Wigum Kolstad har jobbet ved Gjøsvika i fire uker.

– Jeg trives veldig godt. Jeg har hatt andre sommerjobber før, men synes det er fint å få prøve noe nytt. Jeg kommer til å søke hit neste år også. Miljøet her er veldig bra. Man kan spørre om hva som helst, og trenger ikke å være redd for å spørre, sier Ida Wigum Kolstad.

– Vi er veldig godt fornøyd med sommervikarene våre. Og Ida sin søknad om sommerjobb neste år i boks, sier Gonda.

Alay Fissehaye og Entisar Idris går helsefag for fremmedspråklige. I sommer jobber de ved Gjøsvika sykehjem. Alay er renholder.

– Det er kjempe bra å jobber her. Jeg trives godt på jobben, og det er sosialt. Jeg liker å jobbe på sykehjem, sier Alay Fissehaye.

Til Entisar Idris er det laget en egen stilling i sommer. Hennes arbeidsoppgaver er bl.a. utdeling av middag, rydde lageret, vaskeri-ansvar og fordele rene klær på avdelingene.

– Jeg er veldig glad for å jobber her, og trives godt. Jeg skal etter hvert søke lærlingeplass innen helse, sier Entisar Idris.

Hege Selboe gikk på helse- og sosialfag for et par år siden. Hun begynte i praksis på Gjøsvika sykehjem og trives godt. I et par år har hun jobbet med noe annet, men søkte tilbake til Gjøsvika i sommer. Hege jobber på dagsenteret, der hun sosialiserer pasientene og bl.a. er med dem ut på tur. Det er minimalt med stell på dagsenteret.

– Gjøsvika er en veldig fin arbeidsplass, en fin plass å starte, Hege Selboe .

Gjøsvika sykehjem har 5 avdelinger med 6 pasienter på hver avdeling. Fordi det er små avdelinger får sommervikarene god kontakt med hver enkelt pasient.