Markus i solokonsert på Samfunnet Bislet

Markus Røe. Foto: Sebastian Johansen

Markus Røe (16) lager musikk under artistnavnet Wonder The Boy. Markus bodde på Røros fra halvveis gjennom første klasse til halvveis gjennom femte klasse, så flyttet han til Amsterdam. Nå går han i første klasse på Charlottenlund Videregående skole i Trondheim.

Markus har alltid vært interessert i musikk, men begynte ikke å lage sin egen musikk før sommeren 2015 etter at han spilte en skolekonsert.

– Jeg lager musikk innenfor sjangrene hip hop og R&B. Noen ganger rapper jeg, noen ganger synger jeg. Det viktigste for meg er at alt jeg sier er så ærlig som mulig, sier Markus Røe.

Da Markus startet å lage musikk ville han ha et annet navn enn sitt eget, så han kalte seg først Wonderboy.

– Men så syntes jeg ikke det var så kult likevel, så slengte inn en «the» også ble det bare sånn, sier Markus som skriver all musikken selv.

Markus har sluppet flere singler, og har gitt ut to EPer.

– Jeg har opplevd ganske mye siden jeg startet. Spilt veldig mange konserter, fått sykt mye god respons på musikken. Kuleste var vel da jeg spilte på Slottsfjellfestivalen i fjor, det var dritgøy, sier Wonder The Boy.

Drømmen for Markus er å leve av musikken og få gjøre det han har lyst til så lenge han vil.

Markus har nettopp sluppet en EP, fremover skal han pushe den litt.

– Men jeg har masse musikk jeg ikke har sluppet ennå så det kommer mer musikk veldig snart, avslutter Markus.

For kort tid siden spilte Wonder The Boy sin første egne solokonsert i Oslo, på Samfunnet Bislet.