Søker støtte til beredskapsplaner

Foto: Tove Østby

Røros IL ved Rørosbanken Yngrescup søker Røros kommune om kr 25.000,-. Pengene det er søkt om skal brukes til å videreutvikle beredskapsplaner og prosedyrer ved uønskede hendelser og avvik under håndballcupen. Eksempel på områder der det ønskes å utvikle beredskapsplaner er skadesituasjoner for spillere, trafikk, ordensforstyrrelser og andre avvik. I søknaden står det at cupkomiteen ikke selv har kompetanse på disse områdene og det ønskes å leie inn kompetanse på dette som skal utarbeide planer i samarbeid med Røde Kors, brann, politi og helsesektoren.

Dette arbeidet vil også være nyttig for andre arrangement på Røros både innenfor idrett og kultur, står det i søknaden fra Røros IL.

I løpet av fem år har Rørosbanken Yngres Cup etablert seg som en av de mest attraktive høstturneringene for håndball i Midt-Norge, og cupen trekker lag fra Eidsberg i sør til Steinkjer i nord. I årets cup deltok 147 lag med over 1500 spillere.

Men cupen får stadig sterkere konkurranse fra andre cuper de senere årene, og de siste to årene har det blant annet blitt etablert nye cuper samme helg både på Stjørdal og på Charlottenlund. Det gjør at cupen må utvikle seg videre fra år til år – noe som også har vært fokus i cupkomiteen hele veien, står det i søknaden.

Les også Måtte vente en time på ambulanse