Skal selge 1000 tulipanbuketter

Tulipanaksjon 2018. Foto: Tove Østby

I slutten av neste uke er det igjen tid for Lions Norge sin Tulipanaksjon. Torsdag og fredag kommer tulipanselgerne på dørene i Røros kommune. Lørdag 28.april skal Lions Club Røros selge tulipaner fra stand på Plattingen. Totalt er det 1000 tulipanbuketter som Lions Club Røros skal selge under årets Tulipanaksjon. Tulipanene kan betales kontant eller med Vipps.

I år er det Brekken Speidergruppe, Ungdommens Hus Røros, Rødrussen ved Røros Videregående skole, Viken 4 H og Tufsingdal 4 H som skal selge tulipaner. For hver bukett som blir solgt får foreningen 40 kroner.

Lions Tulipanaksjon er en årlig landsomfattende innsamlingsaksjon til inntekt for forebyggende arbeid blant barn og unge. Lions Club Røros har vært med på tulipanaksjonen siden 1983, og er en av de klubbene som selger mest tulipaner.

Motto for aksjonen er «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne». De unge vet
mye om narkotika, men ikke nok om å ta de riktige valgene. Et godt barnehage, skole- og læringsmiljø er viktig for å styrke barns sosiale kompetanse. Lions har derfor utviklet et undervisningsprogram som heter «Mitt Valg «. Tusenvis av barn og unge får hver dag trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål. Mitt Valg forebygger problem som aggressiv adferd, mobbing og bruk av rusmidler. Utfordringene med digitale media er også dekket i programmet. Gjennom Lions Tulipanaksjon kan vi finansiere dette arbeidet.

Ungdommer fra Ungdommens Hus Røros har vært med på Tulipanaksjonen i flere år, og de er klare for å selge tulipaner i år også.

– Det er 7 stk i Ungdomsrådet som skal selge tulipaner. Det er kjekt å være med på Tulipanaksjonen, og ungdommene melder seg frivillig til å selge, sier klubbmedarbeider hos Ungdommens Hus Røros, Marte Ormhaug Solbakken.

Skal selge tulipaner. Emilie Løkken, Ella Kristine Gunnes Kverneng, Mila Delic og Marte Ormhaug Solbakken. Foto: Tove Østby