Setter opp Bør Børson jr.

Tom Styve (Bør) og Anette L. Waaler (Josefine). Foto: Lars Martin Bøe

Torsdag 18. oktober 2018 har Teater Innlandet premiere på sin største forestilling noensinne, Bør Børson jr.

I september hadde vi audition for fem av rollene til musikalen, og av hele 196 søkere ble 50 innkalt til audition. Lars Erik Holter har regien, og på scenen står et knallsterkt ensemble med hele 11 skuespillere, skriver Teater Innlandet i en pressemelding.

Nå er hele rollelisten klar:

Tom Styve, Anette L. Waaler, Per Tofte, Marte Stolp, Marit Synnøve Berg, Morten Rudå, Lars Jacob Holm, Tor Ivar Hagen, John Nyutstumo, Liv-Ellen Kahrs og Thali M. Liberman skal gi klassikeren nytt liv.

Teater Innlandet har flyttet den folkekjære komedien om Bør Børson jr. til Innlandet og 50-tallet.

Tom Styve er Bør og synger «Ælt i væla det har je» på klingende hedmarksdialekt til rockabilly-rytmer.

Bør Børson jr. er en fartsfylt musikalkomedie med fengende musikk, spektakulær dans og et sprudlende ensemble, står det i pressemeldingen.

Forestillingen skal spilles på 20 kulturhus i Innlandet i perioden 18. oktober til 2. desember 2018. Tynset Kulturhus er det nærmeste stedet til Røros forestillingen vises.

For øvrig er menneskene bak Bør Børson jr.:

Av: Harald Tusberg etter Johan Falkbergets roman|Musikk: Egil Monn Iversen

Koreografi: Jonas Digerud

Scenografi: Christine Lohre

Musikalsk ansvarlig: Øyvind Aa. Berg

Skuespillerne: 

Tom Styve

Bør Børson jr.

Tom er fra Lillehammer. Han er utdannet ved skuespillerlinjen ved Norsk Institutt for Scene og Studio (NISS) og er ansatt i en åremålsstilling ved Teater Innlandet. For Teater Innlandet har han blant annet spilt i Fire forsøk på å gjøre en forskjell, Jeg er Robin Hood, Om mus og menn, The 39 Steps, Bukkene Bruse vender tilbake, Dikterhøvdingen, Det året det var så bratt, Skaff meg en synder, Pippi Langstrømpe og Jeppe på Bjerget. Han har vært med i Prøysenspelene Trost i taklampa og Tia og timen og spilt i Marispelet ved Rjukanfossen. Sammen med Stig-Werner Moe har han laget både juleshow i Lillehammer og sommershow i Lillehammer og Stavern. Tom driver også med stand-up og er fast medlem av improvisasjonsgruppen Kvikksølvguttene og Veslemøy. I høst er han aktuell for Teater Innlandet med Knut Nærum-forestillingen KORPS.

 Anette Lauenborg Waaler

Josefine

Anette er har gått både Musikkteaterlinja og Musikalteaterlinja ved Bårdar Akademiet. Hun har spilt i flere store musikaler, blant annet Evita ved Kilden Teater i Kristiansand, A Chorus Line ved Chat Noir, West Side Story ved Moster Amfi i Bømlo og Grease ved Haugesund Teater. Anette har medvirket i flere tv-produksjoner, blant annet som Katrine i NRKs ungdomsserie Johnny og Johanna. Hun dubber for tv og film og har blant annet hatt en av de norske stemmene i Pixar-filmen Innsiden ut og Disney-filmen Rive-Rolf. Anette har også vært i India og danset i flere Bollywood-filmer. Etter jul er hun aktuell i Grease ved Chateau Neuf i Oslo.

 Per Tofte

Gamle-Bør

Per er utdannet ved Trøndelag Teaters elevskole, og ble ansatt der etter endt utdannelse i 1965. Han har senere spilt ved en flere av de største teatrene, blant annet Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Rogaland Teater og Riksteatret. Han har også spilt i en rekke filmer og tv-produksjoner, blant annet Døden i gatene, Lukket avdeling, Jag etter Vind, Borettslaget og Hotel Cæsar. Per turnerte både med Riksteatret og i Frankrike med sin enmannsversjon av Peer Gynt, og hans egen kabaretforestilling Peer – du lyver fra 1984 ble også filmet for tv. I 2000 og 2001 spilte han 100 forestillinger av Kameliadamen (La Dame aux Camélias) ved Théâtre Marigny i Paris. Per er en av initiativtakerne til Peer Gynt-stemnet på Gålå og spilte selv tittelrollen i Peer Gynt ved Gålåvatnet fra 1989 til 1995.

Marit Synnøve Berg

Torsøia/Vertinna

Marit Synnøve Berg er utdannet fra Statens Teaterhøgskole. Hun har vært ansatt ved mange teatre, blant annet Rogaland Teater, Nationaltheatret, Teatret Vårt i Molde, Teater Ibsen i Skien, Oslo Nye teater, Agder Teater, Brageteatret i Drammen og Riksteatret. Fra 2000 til 2010 spilte hun tittelrollen i musikkspillet Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy i Sunndal, en rolle hun har gjentatt de tre siste årene. Marit Synnøve har spilt i mange av NRK Radioteatrets produksjoner og har også medvirket i flere episoder av Hallo i Uken på P2. Hun har mange roller bak seg innen tv og film, blant annet i Kyss meg for faen i helvete, NRKs Nobel – fred for enhver pris og Skam, hvor hun spilte Evas mor i sesong 1. For Teater Innlandet har hun tidligere medvirket i Jeg er Robin Hood og Fire forsøk på å gjøre en forskjell.

Morten Rudå

Torsøien/Olsen

Morten er utdannet skuespiller ved American Academy of Dramatic Arts i New York. Han har jobbet med flere teatergrupper i USA og blant annet medvirket i La Cage aux Folles, 42nd Street og spilt hovedrollen som Oscar Wilde i forestillingen Oscar. Her hjemme har han vært engasjert ved en rekke teatre, blant annet Nordland Teater, Nord-Trøndelag Teater, Haugesund Teater og Riksteatret. Ved Oslo Nye Teater har han medvirket i Jul i Blåfjell, La Cage aux Folles, The Producers, Olsenbanden jr. på Cirkus og Skaff meg en tenor. Morten har hatt roller i flere filmer, blant annet O’Horten og Varg Veum – Kvinnen i kjøleskapet. For sin rolle i skrekkfilmen Mørke sjeler fra 2010, vant han prisen for beste mannlige skuespiller i en utenlandsk film ved Melbourne International Film Festival. Morten var med på å starte drag-gruppa Great Garlic Girls i 1982. I 2002 spilte Morten i Mack & Mabel ved Hedmark Teater.

Lars Jacob Holm

Ole Elveplassen/Zolen

Lars Jacob er danser, koreograf og skuespiller og er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole. Han har medvirket i en lang rekke forestillinger ved flere norske teatre, blant annet Robin Hood, Cabaret, Guys and Dolls og Chicago ved Oslo Nye Teater, Spellemann på Taket ved Hålogaland Teater, Don Quijote, Bør Børson jr., Which Witch og Jungelboka ved Det Norske Teatret og Reisen til julestjernen og Ronja Røverdatter ved Nationaltheatret. Han har vært tilknyttet både Oslo Danse Ensemble og samtidsdanskompaniet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. Han har hatt koreografi på blant annet Den fjerde nattevakt og Jorden rundt på 80 dager ved Den Norske Opera & Ballett, Cabaret og Svarta Bjørn ved Nordland Teater, Vildanden ved Riksteatret og Kongen dør ved Nationaltheatret.

 Tor Ivar Hagen

Nils Tolvold/Månen

Tor Ivar er utdannet ved musikalteaterlinja ved Bårdar Akademiet og jobber som danser, skuespiller, koreograf og regissør. Han har gjort en rekke produksjoner ved Trøndelag Teater, blant annet Rock & Roll Wolf, Cabaret, Chicago, Hundre Hemmeligheter, som også turnerte med Riksteatret, og Nøtteknekkeren. I Besøk av gammel dame og Påfuglen både spilte han og hadde koreografien. Da Det Norske Teateret senere satte opp Påfuglen, var Tor Ivar koreograf. Han har spilt ved de fleste store teatrene i Norge og medvirket i blant annet Folk og røvere i Kardemomme by, Rockeulven og Villanden ved Nationaltheatret, Hair ved Det Norske Teatret, West Side Story ved Riksteatret, Cabaret ved Oslo Nye Teater, Oliver ved både Oslo Nye Teater og Sogn og Fjordane Teater, Bør Børson jr. ved Hålogaland Teater, Spellemann på taket ved Agder Teater og La Cage Aux Folles ved Den Nationale Scene i Bergen. Han er koreograf på Nationaltheatrets forestilling Julemiddag som hadde premiere i 2014 og settes opp igjen nå i høst. Han spiller i Søndagsskolen ved Trøndelag Teater i høst, en forestilling han også har koreografien på, og etter jul skal han ut på turné med Riksteatrets Folk og røvere i Kardemomme by.

Marte Stolp

Frøken Finkel/Laura

Marte er utdannet skuespiller fra Webber Douglas Academy of Dramatic Art i London. Hun har jobbet ved flere teatre og blant annet spilt i Annie Get Your Gun ved Riksteatret, Spelemann på taket ved Hålogaland Teater, Folk og røvere i Kardemomme by ved Riksteatret og Revisoren ved Nationaltheatret. Hun var ansatt ved Trøndelag Teater i flere år og spilte der blant annet i Berlinerpoplene, Kong Lear, Den siste viking, Madame Thenardier i Les Miserables og tittelrollen i An-Magritt. Marte er også dukkespiller og har medvirket i blant annet Mummitrollet og det usynlige barnet og Den lille muldvarpen som lurte på hvem som hadde bæsjet på hodet hans ved Oslo Nye Teater og Bukkene Bruse på badeland ved Oslo Nye Teater og senere på turné med Riksteatret. Hun har vært tilknyttet Jo Strømgren Kompani og spilt i forestillingene Eksperimentet og Klosteret. I høst spiller hun i Cirka Teatrets forestilling Veien mellom huler og tårn i Trondheim.

 John Nyutstumo

  1. G. Hansen/Fotograf

John er fast ansatt som skuespiller og kunstnerisk rådgiver ved Teater Innlandet. Han var med på å starte Tramteatret i 1976 og var medlem til det ble nedlagt i 1986. Fra denne perioden er han mest kjent som skurken Ronny. John var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010, hvor han blant annet spilte i Himmelske lysterRovdyr og Bygdejævler. For Teater Innlandet har han blant annet spilt i Bukkene Bruse vender tilbakeGruffaloPippi LangstrømpeMannslagerholaAnd, Døden og TulipanenUnder Vår Himmel og Om mus og menn. Han har siden 2015 vært på flere turnéer med Vidar Sandbeck-forestillingen Blådansen, og våren 2017 spilte han en rekke roller i teaterversjonen av Jon Michelets Skogsmatrosen. I høst turnerer han med Villmarksdikteren, et teaterkåseri om Mikkjel Fønhus.

 Liv-Ellen Kahrs

Soline/Ida

Liv-Ellen er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og Högskolan för scen och musik ved Gøteborgs Universitet. Hun jobber som skuespiller, musikalartist og sanger. Hun har spilt ved flere teatre i Norge, blant annet i Jungelboka ved Det Norske Teatret, Evita ved Kilden Teater i Kristiansand, Hellemyrsfolket ved Den Nationale Scene i Bergen, Jeppe ved Chat Noir, I blanke messingen ved Hålogaland Teater og Cabaret både ved Nordland Teater og Oslo Nye Teater. Liv-Ellen lager også egne prosjekt, som teaterkonserten Gjenklang – musikken som vant krigen.

 Thali M. Liberman

Anne

Thali er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Skuespillerkarrieren startet allerede da hun var åtte år og spilte hovedrollen som Maja i spillefilmen Maja Steinansikt. På scenen har hun spilt i blant annet Villanden ved Torshovteatret og Solveig i Nordavind Produksjoners oppsetning av Peer Gynt. Sammen med to kolleger driver Anne produksjonsselskapet Liberman Produksjoner, som blant annet har laget flere barneforestillinger. Anne har medvirket i flere filmer og tv-produksjoner, blant annet kortfilmen Dette kunne vært natten. For sin rolletolkning i den vant hun prisen for beste kvinnelige skuespiller ved Los Angeles Diversity Film Festival i 2015. I høst har hun en rolle i TV2s krimserie Grenseland.