Rørosløpet for 32. gang

Iver Kolstad. Foto Tone B. Hansen

Polarhundklubben, avdeling Midt Norge arrangerer Rørosløpet 3.- 4. februar i Vauldalen. I fjor var det 34 påmeldte, i følge arrangøren er det ingen grunn til å tro at det blir færre i år med tanke på den flotte vinteren Røros har for tida.

Rørosløpet er det eneste løpet for renraset polarhunder i Trøndelag. Det er 32 .året løpet arrangeres. Her kan man finne rasene siberian husky, samojeder, malamuter og grønlandshunder sammen med blandingshunden alaska-huskier som dominerer de andre store hundeløpene.

Det er fullt mulig å delta i turklassen(ikke tidtaking) enten på lørdag eller begge dager.

I følge Polarhundklubben, avdeling Midt Norge regnes løpet som et lavterskeltilbud, det er fullt mulig å delta selv om en ikke har langdistanseløp som mål denne sesongen.

Av erfaring vet arrangøren at mange likevel benytter dette løpet som en god oppkjøring til det store løpet helga etter, Femundløpet.

Rørosløpet 2018 har base ved Vauldalen Fjellhotell.

Rørosløpet. Foto Tone B. Hansen

 Løype:
Rørosløpet er et to-dagers løp med distanse på 2 x ca 30 km. Løpet er åpent både for slede- og nordisk stil.
Løypa går på snaufjellet og i fjellskog i området mellom Brekken og svenskegrensen. Så snart løypen er endelig avklart vil løypebeskrivelse være å finne på roroslopet.no
Rørosløpet kvalifiserer til langdistansetest C i henhold til reglementet for Norsk Trekkhundchampionat.

 Spannklasser:
Senior slede 8-spann
Senior slede 6-spann
Senior slede 4-spann
Junior slede opp til 6 hunder
Junior/senior nordisk
Rekruttklasse, opptil 6 hunder i følge med en voksen over 18 år

Turklasse 1-8 hunder, en eller begge dager.

Spannklassene blir delt inn i gruppene Åpen (alle hunder), RNB1 (Siberian husky) og RNB2 (grønlandshund, samojed og alaskan malamute) i henhold til hundekjørerforbundets regler.

Anne Eline Streitlien. Foto Tone B. Hansen