Røros Tweed kan juble for prestisjetung pris

Foto: Erik Five Melvær
Foto: Tove Østby

Røros Tweed-designer Kristine Five Melvær vinner Scheiblers pris i design for 2017. Prisen er på 200.000,- kroner, og prisen deles ut i Nasjonalgalleriets auditorium 7. mars.

Kristine Five Melvær har en master  i industridesign fra Arkitekthøgskolen i Oslo (AHIO) og master i visuell kommunikasjon fra KHIO (2012), samt grafisk design fra Westerdals. Hun er en allsidig designer som har produsert møbler, lamper, tekstiler, husgeråd og grafiske objekter.

Melvær samarbeider med flere europeiske og norske fabrikker. Hun var den første skandinav som produserte for det belgiske selskapet When Objects Work med Soft Bowlsog Soft Vases, og hun har bidratt betraktelig til fornyelsen av Magnors produksjon de siste årene med vasene Dew, Seasons, Else, Marie og Liv.

De to siste årene har hun vært med å fornye Røros Tweeds kolleksjon med pleddene Mikkel og Naturpledd. Hun fikk den internasjonale prisen Riedel Award for sine glassarbeider i 2014.

ScheiblerStiftelsens formål er å støtte samfunnsnyttige og kulturelle tiltak. Styret innvilger støtte til konkrete prosjekter med hovedvekt på sosiale tiltak. Stiftelsen deler også ut priser. Midlene som deles ut av Stiftelsen Scheibler er avkastning av verdier tilført stiftelsen gjennom salg av Fabritius konsernet, som ble bygget opp av familien Scheibler.