Røros kommune må henge med

Guri Heggem. Foto: Tore Østby
Guri Heggem (Sp) mener det er viktig at Røros kommune henger med og søker prosjekter som lyses ut. Hun mener dette er viktig, både for økonomien og for at kommunen skal utvikle seg.
Ja, det er krevende å både følge med på utlysninger og det å skrive søknader, men en kommune må (som bedrifter generelt) kontinuerlig tenke på hvordan en kan utvikle tjenestetilbudet sitt til beste både for innbyggerne og for de som jobber der, sier Guri Heggem til Rørosnytt.
Guri Heggem mener det er viktig å skille mellom prosjektene og vanlig drift.
Driftstilskuddet på 6 mill som kommunen kan miste (hvis dette blir vedtatt av Stortinget) kan ikke kompenseres med å søke på flere prosjekter. Et prosjekt skal generelt føre til varig økt forbedring og varig økt verdi av tjenestetilbudet. Distriktsindeksen, som nå er foreslått endret av vår sentraliseringskåte regjering (hilsen Senterpartiet) endrer det generelle inntektsgrunnlaget, altså driftsbudsjettet til kommunen, noe som er noe helt annet enn et utviklingsprosjekt. Vi kan ikke bruke prosjektmidler til å finansiere drift. Men jeg mener bestemt at det er viktig å følge med på utlysninger av mulige prosjekter, nettopp for å finansiere utvikling og forbedring av tjenestetilbudet i kommunen, sier Heggem.