Røros full av monster og troll

I kveld og i morgen er nærmere 73 unge orienteringsløpere på Røros i regi av Nord-Østerdal O-region. Teknisk arrangør i år er Røros Idrettslag, og base for både Troll-leiren og Monsterleiren er Røros hotell. O-trollene er fra 10 til 12 år gamle. 13 – 16-åringene er på Monsterleir.

O-løperne kommer fra Kvikne, Rendalen, Tynset, Vingelen, Nansen, Os og Røros. Målsetning for Leirene er å få opp interessen for de som driver med orientering, og få flere til å begynne med sporten.

Utover sommeren venter flere karusell-løp i klubbene. Nord-Østerdal O-region er inne i en større satsing mot Hovedløpet 2019, som arrangeres på Tynset det året. Hovedløpet er et uoffisielt NM for 14, 15 og 16-åringer.

Arrangementet har gått fint. Ungene trives, og det er ikke noe hardt konkurransefokus disse dagene. Det er stor forskjell på hvor mye orientering deltakerne kan. Noen er helt nybegynnere, mens andre har holdt på en stund og er veldig gode. Vi prøver å ha et tilbud til alle, sier Petter Gullikstad til Røros nytt. Han som sitter i styret for Nord-Østerdal O-region, og Kari Osmoen fra Os, er leder.