Rekordtall for Widerøe på Røros

Lufthavnsjef, Gudbrand Rognes. Foto: Tove Østby

I februar måned viser Avinors offisielle statistikk at 2619 passasjerer reiste med rutefly over Avinors lufthavn på Røros, mot 2335 i samme måned året før. Det er en økning på hele 12,2% målt mot februar i 2017, som også var en svært god måned målt mot tidligere år. Februar ble den aller beste måneden for rutetrafikken på Røros i moderne tid.

Widerøe virker å ha truffet godt med sitt rutetilbud og priser, særlig de ekstra flyrutene knyttet til Rørosmartnan ga et godt resultat.

– Vi merket oss godt belegg og mye glade folk i forbindelse med Femundløpet, under Rørosmartnan og i vinterferien. Widerøes regularitet i februar ble god, med kun to kanselleringer. Det er en markant forbedring målt mot det siste kvartalet – noe vi alle er opptatt av. Antallet flybevegelser i februar måned, hvor vi teller ankomster og avganger av alle typer fly, økte med 3,5% i februar målt mot samme periode i fjor, sier lufthavnsjef ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

Lufthavndrift medfører strenge krav til sikkerhet, bl.a. skal nærliggende terreng merkes med hinderlys.
Her vist ved installasjonen rundt det røde hinderlyset på toppen av Fuglleikhaugen, som ligger under innflygingen til rullebane 13 på Røros. Foto: Geir Tore Myran