Rekord i antall påmeldte Elden-audition

Foto: Malin Østby

51 håpefulle sangere og skuespillere har meldt sin ankomst på Elden-audition 9. og 10.desember i Storstuggu på Røros. Det er rekord.

Det er i alt 9 roller som skal bekles av amatører under neste års Elden, fem menn/gutte-roller og fire kvinne/jente-roller.

Det er stor geografisk variasjon av hvor de påmeldte bor. Aktører fra Rørosområdet er påmeldt, og aktører fra resten av Trøndelag samt Sverige og Østlandsområdet har meldt sin interesse for 2018-oppsetningen.

-Vi er svært glade for at det kunstneriske teamet bak neste års Elden har klart å skape så stor interesse blant sangere og skuespillere. De som tilslutt får rollene gis en sjelden mulighet til å stå på scenen med mange gode profesjonelle skuespillere/sangere samt delta i en spektakulær teaterforestilling med over 200 frivillige, sier daglig leder Siri Gellein.

Det ble så mange påmeldte at det som i utgangspunktet skulle være en audition på en dag, må i stedet avvikles på to dager. Det betyr at de utvidete prøvene starter senere på søndag enn tidligere annonsert. Utvidete prøver er for kandidater som går videre fra runde en.

Fakta om Elden:

  • Stykket er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. Forestillingen spilles 10 ganger på slegghaugen – midt i verdensarven på Røros. Premiere er onsdag 25.juli.
  • Regi: Catrine Telle, musikalsk leder Skjalg M Raaen.
  • Medvirkende: Silje Lundblad, Snotte R. Tøndel, Erik W. Jacobsen, Axel Aubert og Jon B. Devik.
  • 70 prosent av de frivillige på scenen er ungdommer under 25 år.

Til neste år skal Norge markere at det er 300 år siden den store nordiske krigen som danner bakteppet for handlingen i stykket. Det vil være en rekke arrangement i hele landet og i Trøndelag. På Røros skal dette markeres med flere arrangement, men selvsagt står også Elden i sentrum for markeringen her.