Positive trafikktall for oktober

Lufthavnsjef, Gudbrand Rognes. Foto: Tove Østby

Avinors lufthavn på Røros flyr fortsatt høyt, og det er positive trafikktall for oktober 2017. Passasjertallene for oktober 2017 viser solid vekst, hele 21,2% målt mot samme periode i fjor. 2160 passasjerer reiste over lufthavna i oktober, mot 1782 i samme periode i fjor, skriver Avinor Røros lufthavn i en pressemelding. Antallet kanselleringer i oktober i år var 5 mot 7 i same periode i fjor.

– Den nye søndagsruten til Oslo som startet 29. oktober ga en ekstra landing og avgang målt mot fjoråret. Vi er spente på hvordan det nye tilbudet vil bli tatt imot. Den nye ruten kom bl.a. fordi det var høyt belegg og tidvis ventelister på å fly ut fra Røros på søndager. Ruten åpner også nye muligheter for reiselivet, sier lufthavnsjef ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

For årets 10 første måneder reiste totalt 19990 passasjerer via Røros lufthavn, en pen vekst på 18,8%. I samme periode i fjor reiste kun 16820 passasjerer via Røros. Tallene Røros leverer er jevnt gode, og av de bedre i Avinor-systemet regnet i prosent.

Avinor er en kompetansebedrift, som hvert år benytter betydelige ressurser på å høyne de ansattes kompetanse på alle felt.

Bildet viser f.v. lufthavnbetjentene Geir Tore Myran og Magne Kolstad under øvelsen «inntreden i varmt røykfylt miljø» tidligere i høst. Foto: Avinor

Bildet viser f.v. lufthavnbetjentene Geir Tore Myran og Magne Kolstad under øvelsen «inntreden i varmt røykfylt miljø» tidligere i høst.

– Øvelsen ble planlagt av Avinors fagansvarlige innen brann/redning Stig Moen Kjelsberg og avholdt hos Røros brannvesen, som er en god samarbeidspartner for oss på lufthavna, sier Rognes.