Dagfinn Moen. Foto: Tore Østby

Oppstillingsplass for bobil på Øra Stadion i sommer

Røros Idrettslag søkte i høst Røros Kommunen om tillatelse til å etablere en midlertidig
oppstillingsplass for bobiler på Øra Stadion. Dette ble godkjent i planutvalget i mai i år. Dermed har idrettslaget gjort klart til å ta imot bobiler på gressletta rett ovenfor tømmerhuset «Litj-Moen». Dette skriver Røros Idrettslag i en pressemelding.

– Dette er et tilbud for tilreisende bobil- eller campingturister som ønsker å parkere lovlig for natten, midt i verdensarven, sier styreleder, Dagfinn Moen. Han forteller videre at idrettslagets eiendom på Øra i mange år har blitt brukt som siste utvei for fortvilte campere.

– Derfor mener vi at det er bra for både kommunen, reiselivet og idrettslaget at vi legger til rette for lovlig parkering under kontrollerte forhold, sier Moen.

Oppstillingsplassen er et toårig prosjekt som skal se på muligheten for å drifte lønnsomt og gi midler til driften av selve idrettslagets.

– Vi har ikke gjort større investeringer for dette prosjektet, og har dermed heller ingen tjenester å tilby kundene denne sesongen. Men vi håper tiltaket vil gi inntekter som kan forsvare opparbeidelse av tjenester som strøm, dusj og toalett.

Røros Idrettslag ber lokalbefolkningen legge merke til at tilbudet er der og gjerne henvise bobiler som ikke finner seg plass til Øra stadion.

– Vi tar imot så lenge vi har plass, og satser i år på et enkelt, men godt tilbud for de som vil kort avstand til det meste på Røros, avslutter Moen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest