Ønsker å satse på rørosingene

Daglig leder ved Røros Delikatesse, Elin Viken, (t.h) informerer om at besøket av Dyrk i morgen blir avlyst grunnet sykdom. Foto: Trine L. Hagan

Eli Viken er blitt ansatt som ny daglig leder ved Røros Delikatesser og Bakeriet på Røros. Hun tar over for Kjersti Løvnes Vedum som overtok som daglig leder i fjor, men har nå sagt opp stillingen. Viken starter på full tid fra og med 1. september, men ble ansatt allerede 7. juli – bare noen få dager etter hun fikk tilbudet om jobben.

– Jeg tror dette blir veldig spennende. Jeg liker å jobbe med lokalmat og småskalaprodusenter, og det blir spennende å skulle løfte dette konseptet, sier Viken.

Viken har lang erfaring med lokalmat. Hun har blant annet vært meddriver i Villa Solbakken, drevet egen bedrift med salg av lokalmat og jobbet i Rørosregionen Næringshage med fokus på reiseliv og lokalmat.

Viken forteller at et viktig satsningsområde for henne vil bli Rørosingene.

– I løpet av et år sitter vi gjerne med en tid på rundt 8 måneder hvor det ikke er mye turister på Røros. Da er det viktig å ha et tilbud for de lokale som er her hele året, og heller tenke på turistene som en bonus, sier Viken

Formannskapet innvilget i juni skjenkebevilgning for Røros Delikatesser, noe som åpnet et nytt marked for bedriften. Viken mener dette gir spennende muligheter.

– Det blir morsomt å se hva vi kan få til med kombinasjonen lokal mat og drikke nå som vi har fått skjenkebevilgning. Det er mye kompetanse blant de ansatte både når det gjelder mat og drikke, og å finne smaker som passer til hverandre. Dette vil gi oss mange muligheter, avrunder Viken.