Økende parkering på Røros

Styreleder Jon Anders Kokkvoll . Foto: Tore Østby

I de tre første månedene ble det betalt 14 660 parkeringstransaksjoner innenfor soneparkeringsområdet i Røros kommune. Dette er en økning sammenlignet med samme tid i 2017. Avgiftsbelagt parkering gjelder innenfor sentrum av Røros Bergstad. Røros Parkering AS er heleid selskap av Røros kommune.

Elektronisk betalingsløsning via appen EasyPark, som tilbys av Røros Parkering AS, blir mer og mer brukt.

– Røros Parkering AS ønsker at enda flere tar denne i bruk. Fordelen med EasyPark er at du kan starte, avslutte, eller forlenge parkeringsperioden direkte fra telefonen og slippe å være bekymret for at parkeringstiden utløper og et irriterende og unødvendig gebyr blir ilagt, heter det i en pressemelding fra parkeringsselskapet.

Fortsatt opplever vi en del usikkerhet om man kan bruke kjøpt parkeringsbillett i Røros til parkering på ulike plasser innenfor Røros sentrum.

Du kan kjøpe parkeringsbillett fra hvilken som helst av våre ti parkeringsaotumater og benytte denne til parkering innen hele avgiftsbelagte parkeringssone i Røros sentrum. Dersom du velger å betale med kort eller mynt på automat kan du for eksempel kjøpe parkeringsbillett i automaten ved Hyttveta/Røros kirke og bruke denne innenfor hele parkeringssonen i Røros sentrum, sier daglig leder i Røros parkering Jon Anders Kokkvoll.