Ny parkeringsordning i løpet av desember

Foto: Gudbrand Rognes

Avinor Røros lufthavn endrer i løpet av desember 2017 parkeringsordningen til automatisk skiltgjenkjenning, på samme måte som man kjenner fra offentlige veier med bompengebetaling.

Europark skal montere og drifte parkeringsordningen. Endelig dato vil Avinor Røros lufthavn informere om senere.

Kyss parkeringsbøter farvel!

Med det nye systemet unngår en parkeringsbøter. Avinor Røros lufthavn ønsker at deres kunder registrerer seg som bruker hos Europark allerede nå, for å være godt forberedt på endringen.

Som parkerende trenger en ikke løse billett for å parkere. Parkeringen er digital og billettløs. Den starter automatisk når man kommer og stoppes automatisk når man drar. Slik belastes man for nøyaktig parkeringstid i henhold til den gjeldende taksten på stedet. En får ikke parkeringsbot for manglende betaling, så lenge en følger vanlige parkeringsregler som å overholde regler for reservert parkering (f.eks for HC)

Fri gjennomkjøringstid er 10 minutter, og all parkering opp til 10 minutter er gratis. Det vil bli skiltet godt på lufthavna.

Hvordan betale?

Med mobilen:

  • Man kan betale med mobilen. Mobilen vil fungere som en parkeringsautomat
  • mobilparkering.com er web-siden en bør registrere seg på.
  • Parkeringen betales med mobilen fra rett før utkjøring til og med 48 timer etter utkjøring. Skiltnummer tastes inn, og en betaler med kort. En trenger ikke noen brukerprofil.
  • Ønsker man den mest sømløse og enkle parkeringen kan man registrere en brukerprofil og aktivere «automatisk trekk». Da vil betalingen foregå automatisk. Det er enkelt å skru av og på automatisk trekk for ulike biler og ulike kort man har registrert.

Betaling på automat

  • En kan fortsatt betale på den nye parkeringsautomaten som settes opp ved terminalen. Dette gjøres ved å taste inn skiltnummer og betal med kort eller kontanter rett før du kjører ut fra parkeringsområdet.

Faktura

  • Hvis man har glemt å betale med mobil eller på automat, og ingen betaling er registrert etter 48 timer sendes en faktura til bileieren. Fakturagebyr fra Europark tilkommer.