Ny parkeringsløsning fra 11.desember

Parkeringsplassen på flyplassen. Foto: Tore Østby

Avinor Røros lufthavn endrer fra 11. desember 2017 kl. 05:00 parkeringsordningen til automatisk skiltgjenkjenning, på samme måte som man kjenner fra offentlige veier med bompengebetaling. Det er Europark som skal drifte parkeringsordningen.

Det er gratis parkering for reisende med fly i julemarkedshelga.

Aldri mer parkeringsbøter

Med det nye systemet unngår en parkeringsbøter. Vi ønsker at våre kunder registrerer seg som bruker hos Europark på mobilparkering.com, for å være godt forberedt på endringen.

Som parkerende trenger en ikke løse billett for å parkere. Parkeringen er digital og billettløs. Den starter automatisk når man kommer, og stoppes automatisk når man drar. Slik belastes man for nøyaktig parkeringstid i henhold til den gjeldende taksten på stedet.

En får ikke parkeringsbot for manglende betaling, så lenge en følger vanlige parkeringsregler som å overholde regler for reservert parkering (f.eks for HC).

Fri gjennomkjøringstid er 10 minutter, og all parkering opp til 10 minutter er gratis.

Hvordan betale?

– Mobilen kan fungere som parkeringsautomat, man registrer seg på mobilparkering.com. Parkeringen betales med mobilen fra rett før utkjøring til og med 48 timer etter utkjøring. Skiltnummer tastes inn, og en betaler med kort. En trenger ikke noen brukerprofil. Ønsker man den mest sømløse og enkle parkeringen kan man registrere en brukerprofil og aktivere «automatisk trekk». Da vil betalingen foregå automatisk. Det er enkelt å skru av og på automatisk trekk for ulike biler og ulike kort man har registrert, sier Lufthavnsjef for Røros Lufthavn, Gudbrand Rognes. Han legger til at man fortsatt kan betale på den nye parkeringsautomaten som settes opp ved terminalen. Dette gjøres ved å taste inn skiltnummer og betale med kort eller kontanter rett før du kjører ut fra parkeringsområdet.

 Faktura

  • Hvis man har glemt å betale med mobil eller på automat, og ingen betaling er registrert etter 48 timer sendes en faktura til bileieren. Fakturagebyr fra Europark tilkommer.