NSB tilbyr ekstra plasser til jul

Arkivfoto. Foto: Tove Østby

Skal du hjem til jul, lønner det seg å starte planleggingen nå, for de beste plassene går først og på flere avganger er det allerede trangt om plassene. NSB setter julen 2017 opp 26.150 ekstra jule- og nyttårsseter for reisende med Bergensbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen, skriver NSB i en pressemelding.

I julen 2017 setter NSB opp over 3470 ekstraseter på NSB Regiontog mellom Hamar og Røros. I all hovedsak kjøres togene med togmateriell som har flere sitteplasser enn de togene som vanligvis trafikkerer Rørosbanen.

– Julen er tiden for tradisjoner og NSB tilbyr tradisjon tro mange tusen ekstra seter for reisende som skal hjem til jul, sier Arne Fosen, konserndirektør i NSB Persontog. – Vi setter stor pris på at så mange velger toget når de skal på jule- og nyttårsfeiring rundt i landet vårt og skal gjøre vårt beste at juleutfarten bokstavelig talt går på skinner, sier han.

Ekstraplassene fordeler seg slik:

NSB Regiontog på Bergensbanen (Oslo – Bergen)
Totalt er det 9635 ekstra plasser på togene på Bergensbanen i jule- og nyttårshelgen. I NSB Regiontog på Bergensbanen er det satt opp over 7075 ekstraplasser i de ordinære togene i jule- og nyttårshelgen 2016. I tillegg kjøres det totalt 2560 ekstra seter i ekstra tog mellom Oslo og Bergen – til sammen fire avganger hver vei.

NSB Regiontog på Dovrebanen (Oslo – Trondheim)
De ordinære togene får 10 025 ekstraseter i forbindelse med togene i jule- og nyttårshelgen på NSB Regiontog på Dovrebanen.

NSB Regiontog på Nordlandsbanen (Trondheim – Bodø)
Totalt er det satt opp over 3000 ekstraseter på togene på Nordlandsbanen. I år har NSB satt opp 1445 ekstraseter i de ordinære togene mellom Trondheim og Bodø, i forbindelse med togene i jule- og nyttårshelgen. I NSB Regiontog mellom Trondheim og Mo i Rana er det 1575 ekstraseter i togene.

NSB Regiontog på Sørlandsbanen (Oslo – Kristiansand/Stavanger)
Togene på Sørlandsbanen har god kapasitet til å ta deg dit du skal. Derfor er det ikke satt opp ekstraplasser, men det er bare å bestille dine togbilletter til julen 2017.