NM-gull til Stensaas Reinsdyrslakteri

Rakfisk-NM 2017. Konferansier Alf Tande-Petersen, Arnstein Stensaas - Stensaas Reinsdyrslakteri og Jorid Skott Svendsen - Vauldalen Fjellhotell. Foto: Vauldalen Fjellhotell

Som lokal aktør i fra Røros, tok Stensaas Reinsdyrslakteri 1. plass i villfiskklassen under årets NM i rakfisk, som ble arrangert på Vauldalen Fjellhotell i helga. Stensaas Reinsdyrslakteri leverte og rakfisk til årets bankett. På andre og tredje plass i villfiskklassen, kom Jølsteraure sterkt tilbake, etter flere års fravær i konkurransen. NM i Rakfisk er avviklet for 13. gang på Vauldalen Fjellhotell, skriver Vauldalen Fjellhotell i en pressemelding.

Slidre Ørretsenter tok første plass i oppdrettsklassen. Deres produkt har utmerket seg på toppen de siste årene. Haadem fra Valdres og Lundgubben tok en delt andreplass i oppdrettsklassen. Lundgubben er fast inventar på NM, og klatrer stadig på resultatlistene.

Premieutdelingen foregikk under rakfiskbanketten lørdagskveld, hvor vinnerne ble tildelt et spesiallaget keramikkfat i fra Potteriet på Røros.

Det var totalt 15 leverandører med i konkurransen, og til sammen 22 fisker ble vurdert i klassen oppdrett og villfisk. Fisken ble vurdert av en jury på seks personer, og dommerne hadde ikke kjennskap til produsent og fisk under bedømmingen. Ut i fra fem kategorier, konsistens, salt, aroma, lukt og farge ble fiskene rangert.

Det inviteres til NM i Rakfisk neste år og, står det i pressemeldingen.

Foto: Vauldalen Fjellhotell
Foto: Vauldalen Fjellhotell
Foto: Vauldalen Fjellhotell
Foto: Vauldalen Fjellhotell