Nissen mister trua på seg selv i år også

SommerRohde - Åsmund Lockert Rohde og Karianna Sommerro. Arkivfoto. Foto: Tove Østby

Også i år blir det mulighet til å komme i julestemning med juleforestillingen «Nissen som mistet trua på seg selv». SommerRohde viser forestillingen i Bentgaarden på Flanderborg 16. – 18. desember. Totalt skal det være 8 forestillinger.

Årets forestilling er i utganspunktet den samme som i fjor, men i år har Åsmund Lockert Rohde og Karianna Sommerro tatt med litt mer dans og akrobatikk, og det er gjort noen forandringer musikalsk.

«Nissen som mista trua på seg selv» er en musikkteaterforestilling for barn mellom 3-100 år. Den bygger på den gamle norske ”fjøsnissetradisjonen”, og SommerRohde har skrevet og bearbeidet manuset med det som utgangspunkt. Forestillingen setter også fokus på det å ha troen på seg selv, enten man er menneske eller nisse.
Tror vi på nissen? Er han ekte? Finnes det underjordiske vesener som vi ikke kan se, men som er der likevel?

Bentgaardsnissen spilles av Åsmund, og Karianna spiller nissejenta.
Lars Anda Berg spiller piano, og Jonas Østbyhaug spiller bass/gitar på forestilllingen. Kostymene er laget av Liv Lockert.

Stykket handlet om en liten fjøsnisse som bor i Bentgaarden. Han har mista trua på seg selv som nisse. Han hører ofte at flere og flere mennesker ikke tror på nisser, og når ikke menneskene tror på de begynner nissene å forsvinne. Han lukker øynene, og i det han åpner dem igjen står det ei nissejente foran han. Hun vil hjelpe ham med å få tilbake trua på seg selv og på nisseslaget sitt. Men vil nissen klare å få tilbake trua på seg selv? Og vil menneskene begynne å tro på han igjen?

SommerRhode er en frigruppe bestående av Åsmund Lockert Rohde og Karianna Sommerro. Begge er utdannet musikalartister fra Bårdar Akademiet. Gruppen ble startet høsten 2016. SommerRhode ønsker å produsere scenekunst på tvers av ulike sjangre, og vil synliggjøre musikkteatersjangeren ut til Distrikts-Norge. 

Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby