Nådeløs digitalisering

Marie Bakås, leder for HR og kommunikasjon i øremerkeprodusenten OS ID as på Os. 30 mai innleder Marie på KompetanseForum om hvordan OS ID bevisst bruker digitaliseringen til å styrke sin egen konkurransekraft.

De fleste bedriftsledere, uavhengig av bransje, mener digitalisering av tjenester og prosesser kommer til å få altoverskyggende konsekvenser for utviklingen av norsk næringsliv. Nå inviterer Rørosregionen Næringshage til KompetanseForum med en av landets fremste foredragsholdere innen tema, skriver Rørosregionen Næringshage i en pressemelding.

Digitaliseringen skaper mange dilemmaer for norske ledere. Hvordan ser fremtiden ut? Trår vi hardt nok på gassen, skal vi bremse samtidig? Hva vil det si å utøve digitalt lederskap? Hva er egentlig strategi når endringene skjer så raskt som nå?

Bente Sollid Storehaug, administrerende direktør i den nordiske satsningen til det franske teknologiselskapet ESV Digital. Den ettertraktede foredragsholderen og bloggeren kommer til Røros 30. mai.

– Konkurransebildet endres for alle bransjer. Det teknologiske skiftet kan være rått og brutalt. Samtidig er dette en perfekt tid for virksomheter som utøver endringsbasert ledelse, innser fakta, tør å stille de rette spørsmålene, er idérike og kreative og som er uredde og tar risiko, forklarer Bente Sollid Storehaug som nå kommer til Røros.

Hvordan kan nettopp næringslivet i vår region gjøre den nye teknologien og digitaliseringen til et konkurransefortrinn?

 

En av Norges fremste foredragsholdere

Bente Sollid Storehaug er administrerende direktør i den nordiske satsningen til det franske teknologiselskapet ESV Digital, og en ettertraktet foredragsholder og blogger. Hun er medlem av flere konsernstyrer, bl.a. Europris ASA og Eika-Gruppen. Bente er også medlem

av kulturministeren og næringsministerens nye Næringspolitiske råd.

Tirsdag 30. mai kommer Bente Sollid Storehaug til Røros og næringshagen. Næringshagen inviterer næringsliv og politikere i hele regionen til frokostmøte i Trevarefabrikken.

– Det er kanskje særlig to store endringer vi alle sammen må ta innover oss nå, sier daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid M. Jansen. – Digitaliseringen og det grønne skiftet.

– Store utfordringer, ja – men også potensielt store muligheter nettopp for næringslivet i distriktene! Jeg tror dette kan by på mange konkurransefordeler for oss hvis vi er på hugget nå.

OS ID og Accountor: gode lokale eksempler

Flere bedrifter i regionen ligger langt framme i forhold til digitalisering både av varer og tjenester. På KompetanseForum 30. mai vil OS ID og Accountor Pro AS dele sine erfaringer.

– I OS ID bruker vi digitale løsninger for å bli en enda mer verdifull samarbeidspartner, forklarer Marie Bakås, leder for HR og kommunikasjon i OS ID as.

Marie Bakås vil innlede om hvordan teknologibedriften og øremerkeprodusenten OS ID på Os i Nord-Østerdalen bruker digitalisering til å styrke sin konkurransekraft. Bedriftens prosesser er digitalt basert, fra bestilling og ordremottak til produksjon og distribusjon. Også markedskommunikasjonen til OS ID er digitalisert gjennom nettsider, blogg, nyhetsbrev, Instagram og Facebook.

Regnskapsføring helt uten papir

Accountor Pro AS er 20 ansatte med kontorer på Tynset, Koppang og Røros. Selskapet er totalleverandør av alt innen regnskap- og rådgivningstjenester knyttet til lønn og økonomistyring. På få år har de snudd hverdagen om til å bli heldigital.

Guro Svae, daglig leder i Accountor Pro AS med kontorer på Tynset, Koppang og Røros. Guro ble tidligere i år kåret til Årets Unge Leder i Fjellregionen, nå innleder hun på KompetanseForum.

– En digital regnskapsløsning gir kundene bedre funksjonalitet, fleksibilitet og tilgjengelighet, sier Guro Svae, daglig leder i Accountor Pro AS.

– Men automatiserte løsninger setter også andre krav til regnskapsføreren. Digitaliseringen har endret hele forretningsmodellen tilregnskapsbransjen, og medfører store omstillingsbehov hos de ansatte, fortsetter hun.

Guro Svae vil innlede om hvordan digitalesieringen i Accoutor både har gitt bedriften store konkurransefortrinn i forhold til andre regnskapsbyrå, men samtidig hvordan dette stiller store krav til omstilling av kompetansen til de ansatte.

Trevarefabrikken 30. mai

Kompetanseforumet Nådeløs digitalisering er et frokostmøte i regi av Rørosregionen Næringshage. Møtet holdes i Trevarefabrikken på Røros tirsdag 30. mai.