Mange nye ansikter i Elden i 2018

Oskar Tørres Lindstad. Foto: Tore Østby

Elden satser på mange nye ansikter og stemmer i årets oppsetning som har premiere 25.juli. Regissør Catrine Telle og musikalsk leder Skjalg M Raaen arrangerte en åpen audition i desember og 53 deltok. Det var i alt 9 roller som skulle besettes.

Det var svært vanskelig å plukke ut roller da det var et svært høyt nivå blant deltakerne. Regissøren har signalisert at det vil bli mer musikk i Elden i 2018, så flere av rollene har krevd meget gode prestasjoner på sang, skriver Elden i en pressemelding.

Ellen

Oda Isabella Smit Ødegaard

Årets Ellen har tidligere gjort seg bemerket i Bergstaden Teaterlag som Anna i Tuschke og Jeven Tuschke. Oda Isabella Smit Ødegaard er også datter av den første regissøren av Elden i 1994, Rulle Smit. Hun har vært med i Elden siden hun ble født (!) fram til hun var 12 år. 21- åringen er fra Røros og har studert ved Norges Idrettshøgskole og er personlig trener.

Kalle

Oskar Tørres Lindstad

Ellens kjæreste, Kalle bekles i 2018 av 17-åringen Oskar Tørres Lindstad. Han er fra Røros og kjent fra kormiljøet og teatermiljøet i regionen. Han går andre året på Røros videregående skole, mens første året ble avviklet på musikklinja på Tynset.

 

 

 

Kristine

Tiril Ramberg

Tiril Ramberg bor på Tynset og har vært med i Elden i 10 år. Hun skal ta fatt på rollen som Kristine, datteren til Maren, spilt av Silje Lundblad fra Trøndelag teater. Tiril har spilt Rakel i 2016. Hun går i tiende klasse ved Tynset ungdomsskole.

Rakel

Tuva Kvisten

Tuva Kvisten er 14 år og fra Trondheim og skal spille Rakel. Hun har vært med i Korsvikaspillet (Trondheim) og i flere teateroppsetninger i Trondheim. Tuva debuterer i Elden i 2018.

 

 

 

Enkefru Hiort

Aina Sandnes Røste

Aina Sandnes Røste er til daglig assisterende daglig leder på Aktiviteten på Røros. Hun har rikholdig bakgrunn og erfaring fra musikk- og teatermiljøet på Røros. Kun 2 måneder ble hun innmeldt i Bergstaden teaterlag og har over 15 år bak seg på aktør på Elden, både foran og bak scenen. Røste skal spille enkefru Hiort for første gang.

Mentzonius

Øyvind Uhlving

Orkdalingen Øyvind Uhlving skal spille Mentzonius til sommeren. 39-åringen har aldri vært med i Elden tidligere. Han jobber til daglig som sikkerhetsrådgiver og startet med teater i 2012. Han har lang erfaring som sanger og musiker i Orkdalsregionen.

 

 

 

 

Håkan

Per Ivar Lundli 

Per Ivar Lundli skal bekle rollen som Håkan. Han har vært med i Elden tidligere, både som bergverksdirektør Bergmann, Mentzonius og hatt rollen som Håkan. Han jobber til daglig som ambulansesjåfør på Røros.

 

 

 

 

Jo Bjørner Haugom har vært med i alle oppsetningene av Elden siden starten i 1994. For niende gang skal han spille rollen som general Armfeldt. Haugom er 44 år og medlem i Bergstaden Teaterlag med mange produksjoner derfra.

Kaptein

Eirik Holsæther

Kaptein spilles av Eirik Holsæter fra Lier kommune. 23-åringen har bakgrunn fra Ringerike folkehøgskole og skal debutere som Kaptein i Elden 2018.

Det er også plukket ut såkalt understudy til flere av rollene. Dette offentligjøres i mai.

Elden settes opp for 19.gang i 2018 med premiere 25.juli. Det spilles 10 forestillinger fram til lørdag 4.august. Eldes ses av 11 000 publikummere hvert år. Det er Norges tredje største utendørsteater og Nordens største barne-og ungdomsteater.

Slegghaugene danner en majestetisk scene med dramatikken som utspiller seg i

kveldstimene i månedsskiftet juli/august hvert år. Elden tar oss med tilbake til 1718-1719 da 10 000 svenske soldater under ledelse av Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordrer fra Karl XII. Under ledelse av General De la Barre ble hundretalls soldater sendt til Røros- hvor store deler av handlingen utspiller seg. Når Karl XII blir skutt og drept, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverge. Dødsmarsjen- hvor 4000 soldater frøs i hjel på grensefjella mot Sverige er en sentral del av musikkteateret Elden.

Den anerkjente regissøren Catrine Telle har regi, mens Skjalg M Raaen er musikalsk leder. Scenograf er Bård Lie Thorbjørnsen og Eivind Myren er lysdesigner.

Det er over 100 aktører på scenen, og 5 hovedroller besettes av profesjonelle skuespillere/musikalsangere:

Maren: Silje Lundblad
Niklas: Snorre R Tøndel
General De la Barre: Erik Wenberg Jacobsen

Bergman: Jon Bleiklie Devik
Pär Åke: Axel Aubert.