Litteratur og musikk i Kaffestuggugården

Litteratur og musikk i Kaffestuggugården. Foto: Tove Østby

Under Vinterfestspill i Bergstaden har kunstner Knut Brandstorp utstilling i Kaffestuggugården. Utstillingen viser maleri relatert til litteratur og musikk, og Knut har tatt med et lite utvalg av bilder som til daglig henger på Frivilligsentralen.

Utstillingen er i 2.etg. i Kaffestugguården. Rørosnytt har vært med Knut Brandstorp opp trappen og sett på utstillingen.

Til utstillingen har Knut plukket frem noen bilder fra Falkberget.

– Han hører selvfølgelig med. Den store skribenten, sier Brandstorp.

Det er også noe fra Arne Garborg.

– Det er Haugtussa. Husker vi Haugtussa mager og mjåd, som sitter der? Det er haust, det ruskar ute med regn og kald vind, sier Knut.

Arve Tellefsen har fått plass i utstillingen.

– Han er jo lokal selv om han er både nasjonal og internasjonal. Men han hører liksom til i Røros-regionen, sier Brandstorp.

Cornelius og Veronica med sitte røde hår er utstilt. Det er også Odd Børretzen, Bjørn Eidsvåg, Bergstadens Ziir sett fra Sleggveien og Pete Brown.

– Røros er jo kulturkommunen med stor K gjennom mange, mange år. Og det er morsomt å kunne vise frem at kulturen blomstrer på alle plan. Vi har akkurat hatt en ungdomsmønstring. Helt fantastisk. Vi kan nesten ikke tenke på et menneske på Røros som ikke på en eller annen måte har kontakt med kultur på sin spesielle måte, sier Knut Brandstorp som ønsker alle hjertelig velkommen til utstillingen, og ønsker at folk skal nyte alle disse dagene med fin musikk på Røros. Men han  oppfordrer også til å tenke viere enn som så, og minner om Falkberget, Børli og Pete Brown.

Knut Brandstorp. Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby