Litjleken i ny drakt

Initiativtaker og leder for Litjleken, Mads Kuraas. Foto: Tove Østby

3. og 4. november blir Litjleken 2017 arrangert på Røros. Dette er ei folkemusikkhelg med kurs, konserter, arkivkveld, quiz og spellmannspub. Litjleken blir i år arrangert for 4. gang, i år er det færre kurs enn tidligere.

– Årets Litjlek blir i ny drakt, med større fokus på morro og hygge, sier Mads Kuraas som er initiativtaker til Litjleken.

I løpet av arrangementet skal det være kurs i fele for både barn og voksne. Kursene starter fredags ettermiddag, og skal være på Røros skole i nybygget for mellomtrinnet. Kursholder for senior er Olav Luksengård Mjelva, og kursholder for junior er Kari Grøsland.

På fredags kvelden blir det konsert med Olav Luksengård Mjelva, Kari Grøssland og Ole Jørgen Tamnes. Konserten har fått navnet ”Tri spellmenn – tri tradisjona”.

På lørdag skal det være «Arkivkveld» ved Folkemusikkarkivet for Rørosområdet. Det er foredrag om musikere i bergkorpset. Foredraget er ved Bjørn Aksdal. Etterpå blir det Folkemusikk-quiz med quiz-master Jens Nyplass. Konsert, arkivkveld, quiz og spellmannspub foregår på Solheim Pensjonat.

Det er Glåmos Spellmannslag og folkemusikkarkivet for Rørosområdet som arrangerer Litjleken.

Jens Nyplass skal være quiz-master under Litjleken. Foto: Tove Østby