Kreativ med redesign

Maria Brattås. Foto: Tove Østby

Maria Brattås er en av ungdommene som skal representere Røros på helgas UKM fylkesmønstring i Bjugn. Maria er en erfaren UKM-deltakere, og har deltatt på fylkesmønstringen to ganger tidligere. En gang sammen med Agendateateret, den andre gangen var de fire stykker som laget en stor skulptur. I år deltar Maria med redesign.

– Det er veldig gøy å komme videre, UKM er jo en veldig sosial sammenkomst hvor du møter andre folk som er kreative og da blir jeg inspirert av dem. Jeg ser for meg at det blir morsomt, mange som jeg kjenner gikk også videre, så jeg tror vi kommer til å ha det gøy sammen, sier Maria Brattås.

Maria deltar på fylkesmønstringen med ei jakke laget av fire gamle bukser, som hun egentlig skulle kaste, men så gikk Maria ett og ett halvt år på redesign og da lærte hun at alt kan bli til noe nytt.

– Jeg hadde veldig lyst på en ny dongerijakke så bestemte meg for å lage den selv, med de gamle buksene. Da hadde jeg også friheten til å lage den spesielt for meg, sier Maria.

Hun har alltid likt å holde på med håndverk, så hun ble med på redesign for å teste ut det. Hun syntes det var en ny og spennende mulighet til å være kreativ.

Maria ønsker å bli skuespiller, og går andre året på Inderøy videregående skole på drama linja. Også i forbindelse med skolen har hun brukt redesign.

– Jeg sydde to kostymer til et stykke jeg var med på i forbindelse med skolen, sier hun.

Maria har det travelt for tiden, og jobber ikke med noen redeign-prosjekt nå, men hun har lyst til å lage seg en kjole senere.

Etter at Maria er ferdig på videregående har hun planer om å ta et friår i USA.

Ung skuespiller. Maria Brattås. Foto: Tove Østby