Kontrollert takras

Gangveien er sperret i påvente av at mer snø skal falle ned. Foto: Tore Østby

Daglig leder i Røros vekst, Jarle Østgård, sier takraset som gikk over gang og sykkelveien i går, var kontrollert. Gang og sykkelveien var sperret av med bukker, og raset gikk mens det pågikk arbeid med å få snøen ned.

– Vi fortsetter dette arbeidet i dag, og gir oss ikke før all snøen er nede. Vi har til hensikt å få ned alt i trygge former, sier Jarle Østgård til Rørosnytt.

Rørosnytt fikk flere tips og leserbilder av raset i går, fra folk som syntes det som hadde skjedd så dramatisk ut. Nå viser det seg at det ikke var fullt så tilfeldig at ingen kom under raset. Det kan likevel synes som hell, at raset ikke gikk før sperringene ble satt opp.

Snøfangeren på midtdelen ble ødelagt i takras i fjor.
Foto: Tore Østby

Rassikringen på midtdelen av taket ble ødelagt av takras i fjor, og var ikke erstattet. Før raset gikk, var det satt opp langsgående sperremarkering med varsel om fare for takras. Så ble takraset på den midtre delen utløst ved hjelp av spyling fra en brannbil. Raset kom trolig lengre ut fra veggen enn ventet, og begravde de langsgående sperringene.

Det ligger fortsatt igjen snø på begge endene av bygget, der snøfangerne er inntakt. Gangveien blir ikke åpnet igjen før resten av snøen har kommet ned.