F.v Eirin Myrvang Berg og Caroline Birkelund er to av finalistene i konkurransen om å bli Miss Universe Norway 2017. Foto: Privat

Kan bli neste Miss Universe Norway

29. juli er det finale i Miss Universe Norway 2017. Av de 120 påmeldte er det nå kun 15 igjen, hvorav 2 av de er Eirin Myrvang Berg (20) og Caroline Birkelund (20). De har jobbet snart 1 år mot konkurransen og ser nå frem til lørdag hvor de skal stå på scenen i Oslo og representere Trøndelag.

– Nå som vi er så nærme finalen kjenner vi at nervene er der. Min største frykt på finalen er at jeg skal falle på scenen i de høye hælene, så jeg tror en del av nervene jeg føler kommer fra det. Men jeg øver så mye som mulig for at jeg skal være godt forberedt, og jeg tror alt kommer til å gå bra, smiler Berg

De to jentene er fra Trondheim og Malvik, men har tilbrakt mye tid på Røros og har mange minner fra Bergstaden.

– Vi har begge familie som bor på Røros og har tilbrakt mye tid her på besøk, spesielt da vi var yngre. Familien min pleide å feire påske på Vauldalen. Jeg har også gode minner fra Røros igjennom håndball da jeg var en aktiv håndballspiller i 10 år, forteller Berg.

Deltakelsen i konkurransen var nokså spontan fra begge sin side og ingen av de var helt sikre på hva de gikk til. Nå er de begge svært glade for at de tok sjansen og meldte seg på, og mener konkurransen er mye mer enn bare å sprade rundt i fine kjoler og se pene ut.

– Det er mye arbeid som ligger bak en deltagelse, mye mer enn det de fleste tror. Miss Norway er lagt opp etter et trappetrinnsystem med 6 ulike trappetrinn. For å komme til finalen må man fullføre alle disse som består av forskjellige aktiviteter som å skaffe sponsorer og gjøre veldedig arbeid. Det har vært mye jobb, banking på dører og store steg utenfor komfortsonen, men samtidig har det vært utrolig gøy og jeg har lært masse på det, sier Berg.

– Som Eirin sier har det vært mye jobbing og til tider har det vært krevende å holde motivasjonen oppe. Men så gøy det har vært! Uansett hvordan utfallet blir den 29. juli kommer vi til å avslutte kvelden med et smil. Rett og slett fordi vi er stolte over oss selv og hvor langt vi har kommet, kommenterer Birkelund.

Nå gjenstår det en uke med øving og forberedelser for de begge før finalen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest