Innblikk i Trevarefabrikken

Ordfører Hans Vintervoll og fotograf Tom Gustavsen. Foto: Tove Østby

På lørdag åpnet fotoutstillingen «Innblikk» hos Kunst og Kaos i Trevarefabrikken. Utstillingen er en del av Kulturminnefondet sitt 15-årsjubileum, og er et samarbeidsprosjekt mellom fotograf Tom Gustavsen, Kulturminnefondet og Kunst og Kaos.

Jørgen Bønstu Nyrønning i Kulturminnefondet spilte Fanitullen så felestrengen røk i Trevarefabrikken på lørdag.

Utstillingsåpningen var det siste arrangementet i forbindelse med Kulturminnefondet sitt 15-årsjubileum. Det var ordfører Hans Vintervoll som offisielt åpnet utstillingen.

– Jeg tror Kulturminnefondet må være det mest mest åpne, statlige kontoret som finnes i Norge. De er en kjempeviktig arbeidsplass for kommunen, de har en åpenhet. Det har nettopp vært åpent hus der, og de presenterte der de holder til, sa ordfører Hans Vintervoll før han åpnet utstillingen.

Utstillingen henger oppe i lokalene til Kunst og Kaos, der skal den henge frem til påske. I tillegg til utstillingen er det også gitt ut ei bok som heter «Innblikk». Det er fotograf Tom Gustavsen som har tatt bildene til både utstilling og bok. Gustavsen gir leseren visuelle historier fra seks av prosjektene Kulturminnefondet har støttet. Ikke alle bildene fikk plass i boken, men i utstillingen er det  mulighet til å få et enda dypere innblikk i kulturminnene, eierne og deres særegenheter.

Bildene er fra Hovelsrud gård på Ringsaker, båten DS Børøysund i Oslo, Karlslyst gård i Hommelvik, Nyheim Lodge i Sunndal, Engøyholmen kystkultursenter i Stavanger og Kalven seter i Vågå.

Marianne Olssøn fra Hovelsrud gård var tilstede på utstillingsåpningen, hun fortalte om sitt prosjekt med å gjenskape barokkhagen på Ringsaker. Kulturminnefondet har bidratt med kr 400.000 i støtte til å gjenskape hageanlegget fra 1800-tallet.

Marianne Olssøn fra Hovelsrud gård. Foto: Tove Østby
Direktør i Kulturminnefondet Simen Bjørgen og ordfører i Røros kommune Hans Vontervoll. Foto: Tove Østby