Imponerte under UKM i Bjugn

David Mølmann Riddervold sto fram som en stødig og sikker programleder for innslagene fra Røros. Foto: Eva Lundemo

Av Eva Lundemo og Finn Fosmo

Røros markerte seg under UKM. Den regionale UKM-festivalen foregikk i Bjugn kulturhus i helga, hvor deltakere kom fra de fleste kommunene i det gamle Sør-Trøndelag. Ungdommene fra Røros var nesten sist ut i den femte forestillingen lørdag og overbeviste med sine trygge fremføringer og dyktige talenter.

Foto: Eva Lundemo

Først ute fra kulturkommunen Røros var Agendateateret som er ei teatergruppe bestående av de sju ungdommene, Amalie Trollerud Jansen (15 år), Erika Kokkvoll (17 år), Malin Zimmermann (15 år), Ronja Jacobsen (17 år), Sander Bekkos Holm (16 år) og Vilde Schwencke Johnsbråten (16 år). Agendateateret deltok på ungdommens kulturmønstring med sketsjen «Bak maska».

Foto: Eva Lundemo

Nestemann ut var Peder Angel Langen, som er 14 år og går på Kulturskolen på Røros. Han framførte sangen «Å kunne æ skrive» av Lars Bremnes.

Foto: Eva Lundemo

20 år gamle Sebastian Andersen deltok på solo-el-gitar. Han spilte en egenkomponert melodi.

Foto: Eva Lundemo

Siste innslag fra Røros stod Gard og Vilde Schwencke Johnsbråten på 13 og 16 år for. Gard spilte saksofon og Vilde sang. Begge to går på kulturskolen på Røros, og har uttal at de hadde lyst til å lage et nummer med sang og blåserekke. De fremførte Minnie the Moocher, av Cab Calloway og Irving Mills, og laget stor stemning i kultursalen da de fikk med seg publikum på refrengene.

Foto: Eva Lundemo

Alle fire sceneinnslagene fra Røros holdt et svært høyt nivå både i innhold og framføring. Skuespillere, sangere og musikere med base på Røros viser at hjemkommunen med rette er kåret til en av landets fremste kulturkommunen i en årrekke.

Ella Kverneng er en 14 år gammel skulptør. Med seg på utstillingen har hun skulpturen «Nonne». Foto: Eva Lundemo
Kaitlin Annette Davis et 15 år og har både tegner og fargelegger. I over tre år har hun tegnet en japansk tegnestil, manga og blandet denne stilen med semi-realism. Hun bruker mest Copic tusjer, som er de samme tusjene som profesjonelle manga tegnere i Japan bruker. Foto: Eva Lundemo
Eilin Sundt Sivertsvold er 18 år og deltar med bildet «Det du ikke ser». Eilin har uttalt at hun tegner en del på fritiden og har for det meste tegnet blyanttegninger, men har prøvd meg litt på tusjtegning, og diverse teknikker rundt det. Foto: Eva Lundemo
Maria Brattås er 17 år og bruker gjenbruk i sin kunst. Med seg på fylkesmønstringen har hun en jakke som et laget av gamle bukser. Foto: Eva Lundemo