Hviler i teten

Niklas Rogne. Foto: Tore Østby

Niklas Rogne kom først inn til sjekkpunktet på Søvollen, og hviler nå hundene før den lengste etappen, som går fram til Orkelbogen. Ut fra Søvollen kommer trolig Mickael Kvilaas trolig til å kjøre ut først, foran Lars Monsen.

Kvilaas ser ut til å ha tatt ut 6 timers obligatorisk hvile allerede i Tufsingdalen. Monsen gjennomførte 6 timer obligatorisk hvile på Drevsjø, og de kan kjøre rett gjennom sjekkpunktet på Søvollen omlag tre timer foran Niklas.

Ronny Frydenlund har valgt samme taktikk som Monsen, og ligger omlag to timer bak Monsen i sporet. Både Monsen og Frydenlund har måttet sette av en hund. De kommer trolig til å få flere kjørere med fulle og mer uthvilte spann opp i ryggen i løpet av de 105 kilometerne inn til Orkelbogen. Monsen og Frydenlund kommer trolig til å legge inn noe hvile, enten på Søvollen, eller ute i løypa.

Niklas Rogne kommer til å legge ut fra Søvollen 15.41. 16.01 tar Fredrik Karlson opp jakten. Amund Kokkvoll har blitt forbikjørt av ringreven Robert Sørlie, men ligger flott til på en fjerdeplass i sporet nå. Han er ventet inn til Søvollen i løpet av den neste timen. Det kan være et perfekt utgangspunkt for de siste etappene om hundene har mye å gi på slutten. Både Niklas og Amund er fortsatt med i kampen om seieren, i det som kan bli blant tidenes beste for lokale kjørere.