Humoristisk førjulsteater

Teater Krumspring viser førjulsteater i Gropa. Foto: Tove Østby

I dag viste Teater Krumspring sin teaterversjon av Alf Prøysen sin fortelling «Den vesle bygda som glømte at det var jul». Forestillingen ble vist i Gropa på Storstuggu, og på scenen møtte publikum Jon Arne Arnseth og Morten Anda Berg. Forestillingen ble vist to ganger.

«Den vesle bygda som glemte at det var jul» er fysisk fortellerteater, hvor Morten og Jon Arne på scenen kommuniserer direkte med publikum, og de hadde god kontakt med små og store i Gropa fra første stund og gjennom hele forestillingen. Publikum fikk oppleve en humoristisk førjulsforestilling. Dette var andre året Teater Krumspring viste Den vesle bygda som glømte at det var jul, på Røros. Årets forestilling inneholdt mer slapstickhumor enn fjorårets forestilling.

Først når det er lille Juleaften kommer alle i Den vesle bygda på at det snart er jul. I Alf Prøysens humoristiske fortelling om Den vesle bygda som glemte at det var jul, møter vi mange rare og artige karakterer som er noen ordentlige rotehoder alle sammen.

Teater Krumspring

Teater Krumspring er en tatergruppe som består av Morten Anda Berg, Jon Arne Arnseth og  Per Magnus Barlaug. Foreløpig har de satt opp Den vesle bygda som glemte at det var jul, forestillingen har vært vist flere steder i Norge den siste tiden.

– Antageligvis blir det mer samme type teater, men med andre forestillinger, f.eks Asbjørnsen og Moe, sier Morten Anda Berg.

Skuespillerne liker godt og jobbe fysisk og lekent. De bruker mye av kroppen til å lage scenografien. I tillegg lager de objekt-teater med bla. figurer.

Skuespillerne: Morten Anda Berg og Jon Arne Arnseth. Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby