Håndballskolen i gang

I kveld instrueres unge håndballspillere på Røros av håndballstjernene Oscar Hansson, Kristoffer Talsnes, Glen Solberg og Robert Hedin. Foto: Tove Østby

Kl 18.30 i kveld startet RørosHetta håndballskole i Verket Røros. 80 unge håndballspillere er påmeldt til helgas håndballskole.

Det er Adm. direktør i Røros Metall Håvard Augensen som har tatt initiativet til håndballskolen, som blir gjennomføret i samarbeid med 1. divisjonsklubben St. Hallvard H.K. fra Drammen. Drammensklubben har treningshelg på Røros i helga. Og spillere fra St. Hallvard H.K er trenere på håndballskolen. Robert Hedin som tidligere har trent Norges herrelandslag, og tidligere landslagsspiller Glen Solberg som er trener for St. Hallvard H.K er på besøk i Verket Røros under håndballskolen.

Robert Hedin er en av nordens mest mediterte herrehåndballspillere. Han var med å ta gull for Sverige i EM i 1994. Han tok sølv med landslaget i OL i 1992 og i 1996. Han var også sentral på det svenske landslaget som tok sølv i VM i 1997. Bronsjemedalje fikk han med seg VM i 1993 og 1995.

Robert Hedin spilte 196 landskamper for Sverige, og scoret 325 mål. Fra 2008 til 2014 var Hedin trener for det norske herrelandslaget i håndball. Robert Hedin har ledet det norske herrelandslaget under både VM og EM i håndball.

Glen Solberg er en levende legende i norsk herrehåndball. Han har blant annet spilt for FC Barcelona. Med Barcelona ble han spansk mester i 2003, og i 2004 gikk laget til topps i den europeiske supercupen i håndball, med Solberg son en av stjernespillerne. Glenn Solberg har spilt 122 landskamper for Norge, og scoret 250 mål. Hans beste resultat med landslaget er en 6.-plass fra EM 2008.

Øyvind Unsgård ønsket velkommen til RørosHetta håndballskole. Foto: Tove Østby