Halvveis til dyrlege

Nicole Brouwer. Foto: Trine L. Hagan

Nicole Brouwer mottok i sommer sin Bachelor i “Animal Science” ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice, i Slovakia. Hun er med det halvveis i utdanningen mot å bli veterinær.

Nicole har tatt halve graden i Bodø ved Nord Universitet og resten ved et samarbeidsuniversitet i Slovakia. I sommer har hun tilbrakt tiden som praktikant hos Røros Dyreklinikk.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å ha praksis ved dyreklinikken siden det gir en helt annen innsikt i hvordan det er å være dyrlege. Her får man et mye bedre innblikk i hvordan en veterinær jobber enn når man bare går på skole. Under praksisperioden har jeg blant annet vært med på rutineundersøkelser, avliving, tannrens og -trekking, helsesjekk, røntgen og behandling av ormbitt, forteller Nicole.

Om ikke lenge reiser hun tilbake til Slovakia for å fortsette studiet 3 år til og bli doktor i veterinærmedisin. Nicole sier hun valgte å studere i Slovakia fordi hun ønsket å studere utenlands. Og tross lang reisevei for å komme hem til familien, sier hun det er et valg hun ikke angrer på at hun tok.

– Å studere i Slovakia har vært veldig annerledes enn å studere i Norge. Det er en helt annerledes kultur, men samtidig har det vært veldig interessant. Skolen har veldig mange muligheter siden det blant annet er både stall og fjøs der, samt mulighet til å være med i en rovfugl-klubb hvor vi driver rehabilitering av skadde fugler. I tillegg er vi ofte på utflukter rundt om kring for å lære hvordan ulike prosesser fungerer.

– Målet etter endt grad er å kunne jobbe med både produksjonsdyr og smådyr på en dyreklinikk. Om det blir i Norge vet jeg ikke, men jeg utelukker ikke at jeg kanskje velger å flytte til et annet land, avslutter Nicole.

Nicole motar vitnemål som bevis på fullført bachelorgrad. Foto: Privat