Halverer prisen

FIAS halverer prisen for levering av restavfall og grovavfall på gjenvinningsstasjonene i forhold til 2016. Prisen blir nå 20 kroner pr. sekk, eller 200,- for 1 m3. Også i fjor ble prisen redusert, så i løpet av to år er prisen på denne type avfall halvert.

Prisene du betaler på FIAS sine gjenvinningsstasjoner er todelt. Kildesortert avfall kan leveres gratis, mens levering av restavfall koster penger.

– Dette gjør vi for å motivere til kildesortering og avfallsreduksjon, til beste for både miljøet og lommeboka. For bedrifter og virksomheter gjelder egne priser, ettersom de ikke betaler renovasjonsgebyr. De kan selv velge hvem de vil levere avfallet sitt til, så lenge det er til et godkjent mottak, sier Kommunikasjonssjef Hanne Maageng Olsen til Rørosnytt.

FIAS viderefører tilbudet om Avfallstaxi. Dermed kan de som ikke alle har mulighet til å dra til gjenvinningsstasjonen selv, få søppel hentet hjemme. Avfallstaxi koster 300 kroner for oppmøte, og ellers samme pris for avfallet som ved levering til gjenvinningsstasjonen.

Ved henting av farlig avfall, elektriske gjenstander, bøker, tekstiler, papp, kartong, glass- og metallemballasje, er oppmøteprisen hele kostnaden. Møbler og madrasser prises som grovavfall. Avfallstaxi har faste ruter, og betjener hver kommune to ganger i måneden.