Godt med liv trass laber sommer

Foto: Trine L. Hagan

Trass mye dårlig vær i sommer har ikke Eliasbåten ved Doktortjønna Friluftspark stått mye stille. Voksne og barn, småbarnsfamilier og turgåere har benyttet seg flittig av friluftsparken i sommer. Enkelte for å slappe av, andre for å prøve ut de forskjellige aktivitetene parken tilbyr.

– Det har kommet folk hit hver eneste dag, enten for å nyte parken eller for delta på ulike aktiviteter, men selvsagt har det vært stor økning på antallet folk i parken de dagene det har vært fint vær, sier avdelingsleder ved Naturhistorisk avdeling hos Rørosmuseet, Knut Simensen, som håper godværet snart vil komme for alvor.

Steinhuset i friluftsparken har i år blitt pusset opp. Her er det blant annet blitt ny café med bord utformet som brettspill, naturparkutstilling og lese- og lekekrok.

– Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på endringene i steinhuset, noe som er hyggelig å høre. Bordspillene våre har også vist seg å være populære, smiler Simensen.

Foto: Trine L. Hagan

Doktortjønna tilbyr et stort utvalg aktiviteter, særlig tilpasset barn og unge. Her kan man blant annet fore de ulike husdyrene, fiske, padle kano, kjøre med Eliasbåten, huske eller følge naturstiene opp til Kvitsanda landskapsvernområde eller rundt tjønna. I tillegg er det hver dag forskjellige aktiviteter som fugle- og humlekassesnekring, toving med ull, Insektsjakt og oppdagelsesferd.

– Her er det mye gøy å finne på så folk må bare ta seg en tur innom, smiler Vegard Molaug, guide ved Doktortjønna.

 

Noen glimt fra da vi tok turen innom parken:

Foto: Trine L. Hagan
Foto: Trine L. Hagan
Foto: Trine L. Hagan
Foto: Trine L. Hagan
Foto: Trine L. Hagan
Foto: Trine L. Hagan
Foto: Trine L. Hagan