Gode Ord Dør Sist-konsert

Gode Ord Dør Sist

Torsdag 16.november holder Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S) konsert på Ungdommens Hus Røros (UHR). Dette er fjerde gang G.O.D.S besøker UHR. Konserten er gratis for alle under 18 år, UH-medlem og klubbkretsen.

– Håper alle musikkinteresserte aldre tar seg turen innom Ungdommens Hus Røros denne kvelden, et band som formidler musikk og tekst så til de kunstneriske grader på scena. Gode Ord Dør Sist feirer 20 år i 2017, og det er stas at Ungdommens Hus Røros får bli med på musikkmoroa. Dette blir en herlig konsertaften, sier leder for Ungdommens Hus Røros, Ove Testad.

Ungdommens Hus Røros takker hjertligst sine samarbeidspartnere Ungdom og Fritid/Frifond og Bergstadens Hotel.

God Ord Dør Sist

G.O.D.S har spilt omtrent fem hundre konserter siden de begynte å utforske samplere og mikrofoner i sluddens hjemland på midten av 90tallet. Fra de minste klubber, scener i New York og større konserter og festivaler der massene har svettet i takt, har de holdt fortet og levert bedre for hvert år som har gått.

Med albumet ”Svart Jord” i 2012 og 7” Stinke/Synd i 2015 ble det tydelig at duoen har beveget seg inn i et dystrere, mer politisk bevisst landskap de senere årene. Mistroen til religion, makt, politikk og dets håndlangere har blitt skarpere, mer kompromissløs. Børeks beats er tyngre og feitere. Pendelen svinger fra det lettbente til det dystopiske, men selv i mørket der de kunne tapt seg i samtidens unektelige havari vet de å smile skjevt.

Tfuzz er leken, presis og slepen. Der tekstunivers står som naiv tiltro og falske forhåpningers begravelse, er utførelsen og ordbruken klarlakken på prinsippløshetens mahogni-draperte kiste.

Børek er rå i avleveringene, og fortsetter å bygge en svært imponerende katalog med varierte og treffsikre beats, med brede musikalske referanser. Disse byr seg ikke fram som en såpeglatt mediepersonlighet, de treffer som omgangssyke i tarmsystemet og tvinger oss til anerkjennelse.

I følge omtale av G.O.D.S fortsetter de selv etter tjue år å være seg selv, troverdige og relevante. De er ekte. En aften i deres vold viser at den som venter på noe godt, får seg en på kjeften av noe ærlig. Kjenn varmen etter flathånda, det er GODS-toget som har lagt til stasjonen.