Gjør som Sohlberg på iPad

Kunstnere: Vida, Kristine, Lauritz, Inga, Ellen Kristine, Sigrid, Malin, Mali og Vilde. Foto: Tove Østby

I dag har ei gruppe unge kunstnere på 7.trinn jobbet med et Sohlberg-prosjekt. På Kunst i bergstaden i år vil en del av utstillingen være Harald Sohlbergs blikk på Røros, dette blir vist gjennom hans egen fotodokumentasjon av Røros.

I forbindelse med dette denne utstillingen inviterte Ellen Kristine Klemmetvold i Kunst og Kaos de unge kunstnerne med på et Sohlberg-prosjekt. Det ble tatt utgangspunkt i Sohlbergs maleri fra Røros. Kunstnerene brukte iPad og iPhone og tok bilder fra kjente Sohlbergmotiv på Røros, deretter ble bildene bearbeidet fritt i et tegneprogram.

– Resultatet vil bli en del av utstillingen sammen med Sohlbergs foto, hans og barnas tolkning av Røros, sier Ellen Kristine Klemmetvold.

Hvert år til Kunst i bergstaden blir det gitt ut ei utstillingsbok som presenterer kunstnere og utstillingen. Hele prosessen med Sohlbergprosjektet vil bli dokumentert i et kapittel i årets kunstbok. Prosjektet er i samarbeid med Nasjonalmuseet.

– Vi har brukt iPhone og tatt bilder av de samme motivene som Harald Sohlberg har malt. Vi stoppet ved statuen av Sohlberg, der det ble tatt bilder av oss. Jeg har hørt om Sohlberg tidligere, han har et bilde på fyrstikkesken, sier Vida Buvarp som er en av de unge kunstnerne.