Foto: Tove Østby

Gjensyn med An-Magritt

5. og 6. august blir det ny forestilling ved den gamle Christianus Sextus gruven. Årets forestilling heter ”An-Magritt – på egen hand”. Også i år er det Røros Museums- og Historielag som er arrangør.

I sommerens forestilling blir det et gjensyn med An-Magritt. Forestillingen baserer seg på andre og tredje bindet i romansyklusen Nattens brød om den sterke malmkjørersken. Johannes Kontknekt har åpnet hjertet hennes, men har måtte reise for å utføre oppdrag andre steder i landet. Alene kjemper An-Magritt en dramatisk kamp mot bygdesladder og egne demoner. Hun strever og pløyer og sår, og går sine egne veier i kampen for å overleve. Alt men shun lengter etter dagen hunskal se Johannes igjen slik at de kan fortsette livene sine sammen.

Jan Bjørnar Bårdstu i Christianus Sextus – en vandring inn i Johan Falkbergets rike er klar for en ny sommerforestilling ved Sextus.

I årets forestilling medvirker:

Heidi Gjermundsen Broch: Hun lagde forestillingen om An-Magritt – malm og mannfolk i 2014. Hun var også med i forestillingen ”Over kjölen” som ble vist ved Sextus i fjor. Heidi spilte An-Magritt i 2014 , og lille Gølin i fjor. I år har hun i tillegg til hovedrollen, ansvaret for både manus og regi.

Lasse Kolsrud er kunstnerisk leder for Christianus Sextusprosjektet. Han har medvirket nesten hvert år siden oppstarten.

Hallgrim Hansegård. Foto: Cathrine Dokken

Hallgrim Hansegård var grunnleggeren av Frikar. Han representerer et nytt og spektakulært innslag i årets forestilling gjennom å danse den fraværende Johannes Konstknekt.

Olav Luksengård Mjelva og Erik Rydvall, de to folkemusikerne var også med å forestillingen i fjor. Olav Mjelva spiller hardingfele og Erik Rydvall spiller nøkkelharpe.

I år er det 5. året det er sommerforestilling ved Sextus. Arrangementet er i ferd med å befeste seg som et fast arrangement. Dette er et konsept som fornyes for hvert år, det er nye tekster og nye avsnitt fra Johan Falkberget sitt forfatterskap. Arrangøren prøver også å bringe nye elementer inn i de rammer som de har.

Forestillingen skal være første helga på august, samtidig som Elden.

– Vi samarbeider med Elden, føler at vi utfyller hverandre. Det er forestilling ved Sextus på ettermiddagen og Elden har forestilling på kvelden, sier Jan Bj. Bårdstu i Christianus Sextus – en vandring inn i Johan Falkbergets rike. Han legger til at dette er et snedig konsept med ut på tur, naturopplevelse og Falkbergetforestilling i tillegg.

Også i sommer blir det kunstutstilling med Toril Kojan.

Forestillinger så langt:

2013: Klangen av Christianus Sextus

2014: An-Magritt – malm og mannfolk

2015: Bergløitnanten – og den gamle fyrhauer

2016: Over kjölen

2017: An-Magritt – på egen hand

Foto: Christianus Sextus – en vandring inn i Johan Falkbergets rike

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn