Gårdsmjølk slår an

Rørosmeieriet lanserer økologisk gårdsmjølk fra Røros. Dette blir den eneste ikke-homogeniserte norske mjølka i norsk dagligvarehandel, skriver Rørosmeieriet i en pressemelding.

IKKE-HOMOGENISERT

-Vi er veldig glade for å kunne tilby mjølk som ikke er homogenisert, sier meieribestyrer Trond V. Lund På den måten beholder mjølka mer av sine naturlige egenskaper og smak, den smaker søtere og mer aromatisk, fortsetter han. – For de som har smakt tankmjølk, så kjenner de nok at denne ligner mer på denne, sier han.

Når mjølka er ikke-homogenisert så danner mjølkefettet et fløtelag på toppen av mjølka. Ved å vende kartongen så vil fløten blander seg godt inn.

MELK ER MELK?

Meieribestyreren kan melde om kjemperespons på produktet bla. lokalt, på den store SMAK-messen i forrige uke og blant MENY-butikkene på Østlandet. -Nesten alle de lokale dagligvarebutikkene selger Gårdsmjølk fra og med i morgen, sier meieribestyreren. – Det er også verdt å merke seg at 50 MENY-butikker tar den inn i sitt vareutvalg allerede fra mandag. For oss så er dette et tydelig signal på at det ikke lengre er slik at «melk er melk», sier Lund.

RÅVARE FRA RØROS-TRAKTENE

Mjølka kommer utelukkende fra økologiske gårder i Røros-traktene. I vår region er vintrene lange og naturen gir alt den har i noen korte måneder med vekstsesong. Deretter renses landskapet under vinterens ekstreme frysetemperaturer. Rørosnaturens syklus gir regionen det unike jordsmonnet og vekstbetingelsene som er grunnlaget for vår lokale matproduksjon.

OM RØROSMEIERIET

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001. Bedriften lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk. Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri. Vareutvalget omfatter:

– Økologisk Røros Smør

– Økologisk søtmjølk

– Økologisk Fløte

– Økologisk Tjukkmjølk fra Røros

– Økologisk Syrnet Mjølk med Kjernemjølk

– Økologisk Syrnet Mjølk Skogsblåbær

– Økologisk Røros Rømme

– Økologisk Cottage Cheese

– Økologisk Skjørost

– Økologisk Røros Yoghurt

Les også Rørosmeieriet lanserer Gårdsmjølk