Frivillige skal feires

Kari Kluge, Inga Ryen Evavold, Ivar Vaa og Berit Kristin Sevatdal er klare til å feire frivillige. Foto: Tove Østby

Frivillighetens dag blir markert på Røros torsdag 19. januar. Dagen blir markert med et arrangement i Storstuggu på kvelden som skal feire de frivillige. Det er Røros Frivilligsentral i samarbeid med: Vinterfestspill, Elden, Røros Idrettsråd, Rørosmartnan, Røros Litteraturfestival og Femundløpet som er arrangør. Dette er deres måte å markere og feire frivilligheten i vår kommune på.

– Frivillige skal bli sett og respektert for den jobben de utfører, enten det  er som frivillig på et av alle de store arrangementene, eller som f eks. sekretær/kasserer i en av de mange små og store lag/organisasjoner vi er så heldig å a rundt om i kommunen vår, sier arrangørene.

Uten frivillighet stopper Norge. Hvert år utføres frivillig arbeid tilsvarende 100 milliarder kroner her til lands.  I Røros kommune er det et aktivt og svært rikt organisasjonsliv, og dugnadsinnsatsen er upåklagelig. De frivillige skaper store verdier for fellesskapet – kanskje viktigst i form av å bidra til et varmere, mere inkluderende og gladere lokalsamfunn.

Ester Mikkelsen tildeles Frivillighetsprisen 2016 på markeringen av Frivillighetsdagen.
Foto: Tore Østby

På programmet for årets markering av Frivillighetens dag står det bl.a. et besøk av Knykengjengen ved Magne Fossbakk. «Hvordan holde engasjementet oppe» En fantastisk historie om hva dugnadsånd og arbeidsglede kan føre til for alle som er åpen for å delta. Knykengjengen fra Orkdal fikk Ildsjelprisen i 2014.  Siden de startet sitt arbeid i Knyken skisenter har dugnadsgjengen lagt ned et arbeid som tilsvarer ufattelige 40 millioner kroner. Knykengjengen har etter hvert bidratt med sine dugnadsfolk på mange områder i Orkdal. Røros Kommunes Frivillighetspris 2016 skal deles ut til Ester Mikkelsen. I tillegg blir det underholdning og enkel servering. Alle som bidrar frivillig på en eller annen måte, stort eller smått er velkommen på Storstuggu denne kvelden. Og det er gratis inngang.

– Frivilligheten er viktig for arrangementene i Røros. Dette er vår måte å si tusen takk på, og at vi setter stor pris på dem. Vi hadde ikke klart å gjennomføre arrangement uten de frivillige, sier daglig leder i Vinterfestspill i Bergstaden, Kari Kluge.

Det er andre gang Frivillighetens dag blir markert på Røros. Arrangørene håper at dette blir et årlig arrangement. Den nasjonale frivillighetsdagen er 5. desember. På Røros blir dagen markert på en annen dato som passer bedre inn.