Fra ingen til mange

Slik ser den nye ladestasjonen ved Domus ut. Foto: Tore Østby.

På kort tid har det kommet mange ladestasjoner på Røros. I dag åpnet ladestasjonen på Rema, som er et samarbeid mellom Røros produkter, Røros E-verk og Grønn kontakt. I går åpnet Fortum ladestasjon ved Domus.

– Vi har stilt grunn til rådighet, men ellers er dette et prosjekt som strømleverandøren Fortum står bak 100%. Vi er glade for at el-bilførerne får et tilbud på parkeringsplassen ved våre butikker, sier Tore Hermo i Coop Røros til Rørosnytt.

Ved Røros hotell er det fire Tesla ladestasjoner.
Foto: Tore Østby

På Røros hotell er det fire ladestasjoner levert av Tesla. Der finnes det to ladestasjoner på nedsiden av hotellet, og to ladestasjoner ovenfor fylkesveien ved innkjørselen til hotellet. Bergstadens Hotel har to ladestasjoner i bakgården til hotellet.

Utbyggingen av ladestasjoner vil etter hvert få stor betydning for bilturismen på Røros. Statistikk for nybilsalget viser at behovet vil vokse enormt i tiden fremover. Nå er halvparten av alle nybiler som selges i Norge ladbare. 12 ladepunkter er vesentlig flere enn null, men ikke særlig mange når el-bilturistene kommer for alvor.

Bergstadens hotell har to ladepunkter for el-biler på parkeringsplassen i bakgården.
Foto: Tore Østby