Naturbilder ved Doktortjønna

Det skal være fotokurs i nærområdet til Doktortjønna. Foto: Tove Østby

Helgen 25. – 27. august arrangerer Bergstaden Fotoklubb og Besøkssenter nasjonalpark – Femundsmarka et fotokurs der man kan lære å ta naturbilder. På kurset er det mulighet for å lære noen grunnleggende teknikker for å ta bedre bilder i naturen. Kurset blir arrangert i stenhuset og i nærområdet til Doktortjønna. Kursholder er Liv Grådal.

Det er begrenset antall plasser på fotokurset, påmeldingsfristen er 15.august. Det er fortsatt plass til flere kursdeltakere, og påmeldingsinformasjon finnes på hjemmesiden til Rørosmuseet. Kursdeltakerne må ha med speilreflekskamera eller systemkamera og man bør ha med bruksanvisning til fotoutstyret sitt.

Kurset ble til etter at avdelingsleder ved Naturhistorisk avdeling hos Rørosmuseet, Knut Simensen oppdaget at Bergstaden Fotoklubb hadde noen fine bilder på hjemmesiden sin. Han har vært på jakt etter naturbilder til utstillingen til besøkssenteret. Knut tok kontakt med fotoklubben som var positiv til et fotokurs.

Avdelingsleder for Naturhistorisk avdeling hos Rørosmuseet, Knut Simensen. Foto: Tove Østby

– Besøkssenteret har lokaler og fotoklubben kan hjelpe til med litt kompetanse. Naturfoto er en hobby eller interesse som kan passe for mange, men kanskje de trenger å lære litt om bl.a. lys og plassering av motiv i bildet, sier Knut Simensen til Rørosnytt. Han legger til at dette er et kurs for absolutt alle.

Det er første gang fotoklubben og besøkssenteret arrangerer et kurs i naturfotografering.

Kursholder Liv Grådal. Foto: Tove Østby