Forfatter og ny bibliotekar

Linda Erlien Borren. Foto: Tove Østby

Først på august begynner Linda Erlien Borren som bibliotekar ved Røros bibliotek. Hun kommer fra Hessdalen, og har nettopp gitt ut sin første bok som heter » Veien hjem». Linda er 26 år gammel. Hun er gift og bor i dag i Ålen, og hun er utdannet lærer.

Linda Erlien Borren gleder seg til å jobbe med litteratur.

Boka Veien hjem er utgitt på Kagge Forlag.

– Boka er plassert under sakprosa, men den er litt skjønnlitteratur på et vis også, ikke fordi at det ikke er sant, men jeg prøver å leke meg litt med språket og få fram noen følelser hos den som leser, sier Linda Erlien Borren.

Boka handler om den gården Linda kommer fra innerst inni Hessdalen, Borren. Hun er odelsjente og boka handler litt om de følelsene hun hadde, om hun skulle ta over eller ikke. Boka handler også litt om de som bodde der før.

– Det var krevende å skrive bok. Det skjønte jeg jo før jeg gikk inn i det også, men det var veldig artig og givende. Man bruker veldig mye av seg selv, man vil jo gjøre det veldig bra. Jeg vil ikke slippe fra meg noe som jeg føler at jeg ikke er fornøyd med, så jeg gikk jo inn i det med hud og hår. Men synes det var veldig artig. Det ga mersmak , sier Linda.

Det er ei personlig bok hun har gitt ut, det gjorde bokutgivelsen litt ekstra skummel. I starten gjorde Linda om navnene litt.

– Jeg skriver jo om folk i familien min. F.eks. jeg sier bestefar men jeg skrev farfar. Det er for å skape litt avstand, for jeg synes det var litt skummelt at leseren kom meg litt vel nært. Men fant ut sammen med redaktøren min på forlaget at det var best å bruke de ekte navnene, selv om det er litt skummelt på et vis, sier hun.

Veien hjem inneholder mange bilder.

– Det er en del gamle bilder som gammeltantene mine oppå Borren har tatt før i tiden. Det er fra hersjing og måssåhenting i fjellet, og fra min barndom for å invitere litt ekstra inn og få et innblikk i, og få det på bilder og ikke bare i tekst, sier Linda som håper at det blir flere bøker etterhvert.

– Når jeg begynner å jobbe her på biblioteket så kan det hende at det gir meg inspirasjon, og kanskje jeg får mer tid, for jeg skal ikke jobb fulltid. Jeg har noen ideer om ting jeg har lyst til å skrive om, sier Linda.

Hun gleder seg til å jobbe på Røros bibliotek sammen med Ellen Vibeke Solli Nygjelten. Linda ser bl.a. frem til å møte barn og unge, presentere ei bok eller snakke med dem om boka og lese for dem.

Linda håper at det blir nytt bibliotek mens hun jobber der.

– Jeg synes virkelig at det er noe som bør prioriteres. Nå er det veldig fint her, men det er kanskje litt lite, og så trenger vi å bli synlig, det tror jeg er viktig, ihvertfall for Røros som er en sånn kulturplass, avslutter Linda Erlien Borren.