Fjellets Øye

I går, 10. januar ble Facebook-siden Fjellets Øye lansert. Det er Lars-Christian Bakken som er ansvarlig for Facebook-siden. Og Fjellets Øye ble opprettet som et produkt av hans store kjærlighet for både satiriske nyheter og for regionen vi bor i. Målet med siden er rett og slett å få folk til å le.

Lars-Christian Bakken. Foto: Privat

– Mye av humoren kommer fra å spille på og opptre som en seriøs side, og å skrive «artiklene» i typisk seriøs, journalistisk avis-stil, men med et absurd innhold. Det kan gjøre det ekstra morsomt at det er såpass nærliggende for oss som er bosatt eller har tilhørighet til regionen. Det blir også noen saker som ikke spesifikt er fra Røros-området, men som fortsatt er morsomme for oss siden det er problemstillinger og situasjoner som ofte oppstår her, sier Lars-Christian Bakken til Rørosnytt. Han legger til at responsen på Fjellets Øye har vært god.

I følge Lars-Christian er Fjellets Øye veldig inspirert av eksisterende satiriske nyhetssider, som f.eks The Onion, og nylig nedlagte Nasjonens Øye.

– Siden ble lagd med et håp om å bringe denne typen humor til flere folk i regionen, og rett og slett som et utløp for kreativitet fra min side, sier Lars-Christian.

Fjellets Øye styres og produseres pr. i dag kun av Lars-Christian personlig. Han planlegger å legge ut ca. 3-4 poster hver dag, og om siden blir en «hit», skal man ikke se bort ifra at han får med noen flere på lasset.

– Prossessen med å velge ut saker går stort sett ut på innfall. Ser jeg noe som kan tolkes på en annen måte eller ses i et annet lys, er det en prima kandidat for å «tukles med». Det kan godt tenkes at Fjellets Øye blir utvidet til en fullverdig nettside, men det avhenger stort sett av pågang og hvor bra respons jeg får, avslutter Lars-Christian.

Facebooksiden Fjellets Øye kan du se her